Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gitártorta

Gitártorta
Gitártorta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kis rockergyerekem 14. szülinapjára készítettem. Nagyon örült neki, bár sajna balosra sikrült a gitár, és Ő jobb kezes :-D.

hozzávalók / 12 adag

A 3 db 7 tojásos piskótához, az egyik kakaós

A torta belsejében lévő krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kartonpapírra vagy sima papírra megrajzolunk egy gitárt, kivágjuk, ráhelyezzük a piskótákra, és körbevágjuk.
  2. A gitárformákat megtöltjük a kakaós krémmel.
  3. A krémet a következő képpen készítjük el: a lisztet egy pici tejjel, kakaóporral, vaníliás cukorral, a cukor felével alaposan! kikavarjuk, feltesszük főni. Lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a többi tejet, majd kihűtjük.
  4. A vajat a maradék porcukorral habosara kavarjuk, a kihűlt kakaós krémmel összekeverjük.
  5. Megtöltjük vele a gitárt.
  6. A külső díszítés: a tejszínhabot felverjük, és egy pár csepp ételfestékkel jól kikeverjük. Megkenjük vele a gitárt.
  7. A fehér csokit és az étcsokit felolvasztjuk, és zsírpapírra a megfelelő formákat megrajzoljuk. Hűtőben kihűtjük, majd a gitárra helyezzük, a cukorgyöngyökkel együtt.
  8. A húrokat is olvasztott csokival rajzoljuk meg.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

piskótatorta gitárformában, kakaókrémes-tejszínhabos torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moniee
moniee Sat, 2011-09-17 23:46

Ez nagyszerű! Nagyon nagyon kedves tőled hogy ilyen egyedi, kreatív és azért nem a legkönnyebb tortát készítesz hogy örüljön neki :))) Gratulálok! Jófej anyuka lehetsz :D

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2011-05-13 10:35

A piskóta tészta : 7 tojás fehérjét felverünk, 7 tojás sárgáját, 7 kanál cukorral fehéredésig keverünk.
7 kanál lisztet, fél csomag sütőporral elkeverünk. A lisztes keverékhez adjuk a tojás sárgájás elegyet. A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőbe, kb. 200 fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
Ebből hármat. Az egyik piskótába 2 kanál kakaóport is kavarjunk.
Ha valami nem tiszta, írjatok :-D

1123
tojás 21 db
cukor 21 ek
finomliszt 21 evőkanál
sütőpor 1.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 1.5 l
porcukor 70 dkg
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 teáskanál
vaj 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
étcsokoládé 5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
cukorgyöngy 2 ek
ételfesték 3 csepp
habtejszín 5 dl