Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Glutén- és élesztőmentes zabkenyér sütőben

Glutén- és élesztőmentes zabkenyér sütőben
Glutén- és élesztőmentes zabkenyér sütőben
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár hete próbálom kenyérsütőben elkészíteni a tökéletes élesztőmentes veknit, amiben nincs se glutén, se élesztő, de valahogy nem akart összejönni. Vagy bezuhant, vagy nyers volt, vagy kemény, és 3 óra után derült ki, hogy mehet az egész a kukába. Hát, ez a mai, sütőben sütve, illatra és küllemre már elnyerte a tetszésemet, egy szempillantás alatt elkészül, és kifejezetten finom, édeskés íze van. Szeretem az olyan recepteket, amiket 1 mondattal le lehet írni. :)

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, picit kiolajozott püspökkenyérformába öntjük a masszát.
  2. Majd 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban 30 perc alatt készre sütjük úgy, hogy egy nagyobb tepsibe vizet rakunk alulra, és a rácsra helyezzük a formát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x13 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
21 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

reform vekni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bartakata67
bartakata67 Sun, 2020-03-15 19:08

A tésztája teljesen száraz, nem tudom összegyúrni. Hullik szana szét. Nagy nehezen betettem egy formába, de nem sül át a belseje. Kétszer próbáltam, Másodikra élesztőt is tettem be, úgy is ehetetlen lett.

borkat
Mesél a konyha / borkat Mon, 2020-03-16 09:12

Nem tudom, hogy megfelelőek voltak-e az arányok. Én számtalanszor készítettem, és abszolút nem volt ilyen gond. Fél liter joghurtnak elégnek kell lennie. Nem lehet, hogy fél decivel próbálta?

hospital13X
hospital13X Sun, 2020-05-31 11:05

Nekem is száraz lett, de adtam hozzá egy kis vizet, így lett annyira folyós, hogy bele tudtam tenni egy formába és egyébként jól sikerült.

2466
zabpehelyliszt 50 dkg
joghurt 5 dl
himalája só 2 teáskanál
szódabikarbóna 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek