Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Glutén- és laktózmentes mézeskalács

Glutén- és laktózmentes mézeskalács
Glutén- és laktózmentes mézeskalács
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Glutén- és laktózmentesen is lehet puha és omlós mézeskalácsot sütni. Ráadásul ebbe finomított cukor sem került, csak hársméz. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a puha vajat a mézzel és a tojásokkal, a lisztet pedig a fűszerrel és a szódabikarbónával, majd elegyítsük a nedves és a száraz összetevőket. Gyúrjuk össze, és tegyük egy órára hűtőbe.
  2. Nyújtsuk ki a tésztát. Én két sütőpapír között tettem meg ezt, mert a gluténmentes liszttől könnyebben repedhet és törhet a tészta, érdemes vele óvatosabban bánni.
  3. Alakítsuk a kívánt formára, majd 190 fokon süssük 10-12 percig, míg aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 179
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes aprósüti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
gluténmentes lisztkeverék 290 g
vaj 65 g
méz 150 g
tojás 2 db
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál