Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Glutén- és tejmentes feketeerdő torta

Glutén- és tejmentes feketeerdő torta
Glutén- és tejmentes feketeerdő torta
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám egyik kedvenc tortája, valamint a család is szereti; így születésnapokkor gyakran kerül az ünnepi asztalra.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

ajánlat

Tipp: a piskótát megsüthetjük 3 részletben is (3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 1 ek kakaó), így biztosan átsül a tészta, valamint az elvágásnál sincsen gond, hogy egyenlő részekre tudjuk elosztani.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük/habosítjuk a cukorral.
  3. Ezután beleforgatjuk a lisztes-sütőporos keveréket; majd a kakaóport is.
  4. Végül a tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan.
  5. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük 200°C-on (tűpróbával nézzük meg).
  6. Ha kihűlt a piskóta, 3 fele vágjuk. 
  7. A meggykrémhez felfőzzük a pudingot a cukorral és a meggylével, a végén belekeverjük a meggybefőttet.
  8. Amíg hűl a meggykrém, addig a növényi tejszínt a zselatinfixszel felverjük.
  9. A két krémet körkörösen vagy csíkozva beletöltjük a piskótalapok közé. 
  10. A torta oldalát és tetejét körben bekenjük a felvert tejszínhabbal; habrózsákat nyomunk a tetejére, valamint csokireszelékkel beszórjuk a tetejét és az oldalát. A habrózsákat díszíthetjük meggyel is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 878
elküldve: 22
receptkönyvben: 119
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

johnnypupy

Mióta szakács: 2012.11.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő torta lisztérzékenyeknek, laktózmentes torta, meggyes tejszínes csokitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

imric
imric Thu, 2013-01-24 10:54

Hulala nem tejmentes. Csináltad már mással is, mert érdekelne a recept, csak nem tudom milyen tejmentes tejszínnel tudnám elkészíteni. A Hulala elvileg növényi, de ha elolvasod az összetételt megtudod, hogy van benne tej,sajnos. Tudom, hogy vannak tisztán növényi tejszínek, de azokból lehet habot készíteni?

johnnypupy
johnnypupy / johnnypupy Thu, 2013-01-24 16:01

Nem, sajnos nem próbáltam még tisztán növényi tejszínnel.
Próbáld meg a Dr. Oetker Habport szója- , rizs- vagy kókusztejjel felverni, és Zselatin fix-szel javítani az állagán.
Illetve a Natumi CreSoy tejszín elvileg ugyanúgy felverhető, mint a nem növényi alapú tejszínek; de ezt nem próbáltam még.

347
tojás 9 db
cukor 9 ek
gluténmentes lisztkeverék 9 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
meggylé 5 dl
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
meggybefőtt 30 dkg
növényi tejszín 4 dl
zselatinfix 1 csomag
meggy 10 dkg
növényi tejszín 2 dl
csokoládédara 2 ek