Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Glutén- és tejmentes tökfőzelék

Glutén- és tejmentes tökfőzelék
Glutén- és tejmentes tökfőzelék
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a tökfőzelék, de az utóbbi időben egészségügyi okok miatt hanyagolnom kell a lisztes, tejes dolgokat. Kipróbáltam hát, milyen lenne glutén- és laktózmentesen. Ezt a végtelenül egyszerű főzeléket kifejezetten azoknak ajánlom, akik szeretik a natúr, természetes ízeket. Nekem nagyon bejött. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A tálaláshoz egy kevés kaprot használtam. A savanyú íz kedvelőinek pár csepp ecettel ajánlom - ugyanis a csemegepaprika miatt eléggé édeskés lett a végeredmény-, de nagyon finom így is, úgy is. :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megmossuk, lereszeljük, a hagymát felaprítjuk.
  2. Egy evőkanálnyi olívaolajon picit dinszteljük a hagymát, aztán 8-10 percig együtt pároljuk a tökkel, sóval ízesítjük, a friss kaprot csak ezután tesszük bele.
  3. A hajdinalisztet és a piros paprikát vízzel hígítjuk, ezzel "habarjuk" be a tököt.
  4. Még kb. 3 percig hagyjuk rotyogni (én nem szeretem, ha a zöldség péppé van főzve).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 090
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

NorcsaBorscsa

Mióta szakács: 2016.05.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék, paleo főzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

143
közönséges tök 800 g
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
kapor 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
hajdinaliszt 1.5 evőkanál
0 ízlés szerint