Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes almás pite

Gluténmentes almás pite
Gluténmentes almás pite
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkezdtem kikísérletezni saját receptjeimet gluténmentes, diabetikus és tejcukormentes diétákra. Ez az első, ami megszületett a gluténmentes diétára. A kukoricaliszttel nem könnyű bánni, morzsálódik, szakad a belőle készült tészta. Ezért kell a folpack-os módszer. Kifogtam rajta, 10 ember kóstolta, azt mondták, finom volt, annak ellenére, hogy ők nem szoktak hozzá a kukoricaliszthez (egyikük sem gluténérzékeny). Persze a kukoricalisztnek megvan a maga íze, de nyilván, aki csak ilyet fogyaszthat, az jól ismeri. Annak is tudom ajánlani, aki egyébként nem szenved ettől a betegségtől, mert cukrot nem tartalmaz, egészséges, és a sütőport leszámítva természetes alapanyagokból készül.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Uzsonnára, tízóraira vagy akár reggelire is ajánlom egy pohár tea mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricalisztbe belekeverjük a sót, a sütőport, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a mézet, majd annyi joghurtot adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
  2. Kettéosztjuk, és az egyik felét folpack.on kinyújtjuk. A kinyújtott tésztára ráfordítjuk a piteformát, és gyors mozdulattal visszafordítjuk. Így a tészta nem szakad el, a piteformában landol, és a folpack-ot le tudjuk venni róla. Eligazítjuk a formában a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
  3. Az almát lereszlve, kinyomkodva elegyengetjük rajta, és meghintjük fahéjjal.
  4. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, szintén folpack segítségével ráfordítjuk az almatöltelékre. Összedolgozzuk a széleket, és lekenjük tojással. Az esetleg leeső tésztából kis díszítő elemeket készíthetünk, rátesszük, és megsütjük.
  5. 12 szeletre vágjuk. Kihűlve könnyebben kiszedhető a formából, sőt akár hűtőszekrénybe is tehetjük kihűlés után, úgy még könnyebb bánni vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 892
elküldve: 6
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes almás-fahéjas sütemény, almás pite gluténmentesen

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

clinory
clinory Sat, 2014-12-13 19:29

Fantasztikus lett és nem is volt olyan vészes kinyújtani a tésztát sem mint vártam. :)
Én kicsit több kukoricalisztet tettem hozzá érzésből, hogy jobban összeálljon és fele alma, fele körte kombinációval töltöttem meg, mandulát szórtam a tetejére, nagyon ízletes lett, mennyei gluténmentes finomság, millió köszönet a receptért! :)

roxanne
Roxanne / roxanne Thu, 2012-03-22 20:29

mostanában próbálok kizárólag egészséges süteményeket készíteni, nagyon jól jött a recept. a múltkor megcsináltam ebben a variációban, meg pedig házi baracklekvárral és befőttel. picikét szétfolyt, mert sok lett a lekvár, de a siker nem maradt el! :)

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2012-03-23 09:52

Kedves Roxanne, jól hangzik a baracklekváros-befőttes változat :-) Még én is kísérletezem! :-) Szép napot, jó hétvégét kívánok, Zsuzsa

Puszedlinyúl
Puszedlinyúl Sun, 2011-11-20 14:35

A párom glutén érzékeny és cukorbeteg.Megcsináltam ma a sütit,annyi különbséggel,hogy méz helyett nyírfacukrot használtam.Finom lett,örülök,hogy találtam végre egy normális receptet!Nagyon köszönöm :)))

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2011-11-20 18:58

Kedves Puszedlinyúl, én is örülök, hogy rátaláltál a receptre. Folyamatosan dolgozom ki a hasonló elven elkészíthető recepteket, nézz vissza hozzám időnként, hátha találsz még hasonlókat. Most éppen mézeskalács recept kifejlesztése zajlik a különböző diétákban szenvedők részére. Szép estét, üdv, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-11-09 08:58

Kedves Nyihaj, mindenképpen várom a visszajelzésedet! A tésztát kicsit nehéz kezelni, de megéri a fáradságot! :-D
Szép napot, Zsuzsa

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2011-11-09 10:31

Hmm, Zsuzsa! Imádlak ezért a receptért! Lisztérzékeny vagyok, így kifejezetten figyelem az ilyen sütiket és hetek óta vmi almáson töröm a fejem. A recept nagyon jó: a kukoricaliszt szárazságához remek a sok alma! Picit elsóztam a tésztát - de ez az én bénaságom volt -, ill. tejföllel állítottam össze, de ez nem rontott rajta :) nekem fél óra alatt ropogós pirosra sült (ez meg épp sütő függő).
Köszönöm, h. kigondoltad ezt a receptet, biztos el fogom készíteni többször is! Hajni :)

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-11-09 16:30

Kedves Hajni, nagyon nagy öröm, hogy segíthettem! :-) Számomra most az a legfontosabb feladat, hogy gluténérzékeny és cukorbeteg embertársaimnak recepteket dolgozzak ki. Kollégáim jó néven veszik a sok finomságot, amit viszek nekik, mert ők tesztelik, hogy valóban ehetőek-e a sütikék. Köszönöm a visszajelzéseidet! Egyszer meg fogom nyitni saját kis cukrászdámat, ahol a saját receptek alapján a különböző diétára szorulóknak készítek majd finomságokat! :-) Szép napot neked, várom további visszajelzéseidet! Zsuzsa

196
kukoricaliszt 25 dkg
2 csipet
gluténmentes sütőpor 0.5 csomag
vaj 10 dkg
tojás 1 db
méz 2 ek
joghurt 2 ek
alma 1 kg
fahéj 0 ízlés szerint