Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes banánkenyér

Gluténmentes banánkenyér
Gluténmentes banánkenyér
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elmúlt pár hónapban próbálok odafigyelni, mit eszem. Ezért nézegettem paleo típusú süteményeket, kenyereket, és végül rábukkantam erre a banánkenyérre, ez is az egyik a sok közül, de ez tetszett a legjobban, és egyszerű is. Nagyon finom és egészséges is, valamint laktató! Ajánlom mindenkinek! :) Jó étvágyat!

hozzávalók / 7 adag

Lisztes keverékhez

Cukros keverékhez

ajánlat

Kakaóval, teával, tejjel, vagy magában tökéletesen tálalható. Nekem is megbarnult a teteje kicsit, de nem baj, csak figyelni kell néha. Tudatosan étkezők, gluténérzékenyek bátran fogyaszthatják. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Lisztes keverékhez

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A banánokat villával pépesítjük. A kenyérformánkat kiolajozzuk (én kókuszolajjal), és az aljába teszünk egy sütőpapír darabkát, hogy biztos ne ragadjon oda.
  2. Egy keverőtálban a rizslisztet (lehet zabliszt, bármilyen paleo liszt) összekeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal, majd félretesszük.
  3. A datolyákat felvágjuk, a csokoládét is, majd a lisztkeverékünkből veszünk egy kicsit, és beforgatjuk a csokoládét és a datolyákat egyaránt, hogy ne süllyedjenek le a tésztában, így félretesszük kis tálkákba.

Cukros keverékhez

  1. Egy másik keverőtálban keverjük össze (kézi habverő is jó) a cukrot a kókuszolajjal és az almalével. (Nekem csak hígabb volt, de a házi, sűrű még jobb!)
  2. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a mandulatejet és a vanília aromát, majd a pépesített banánt. Végül jól összekeverjük.
  3. A tojásos keveréket öntsük a száraz összetevőkhöz, majd fakanállal keverjük össze, a vége felé beleforgatjuk a csokit és a datolyát. Ne keverjük túl. Ha túl sűrűnek érezzük a tésztát, hozzáönthetünk kis almalevet vagy mandulatejet.

Sütés

  1. Öntsük a kenyérformánkba, majd betesszük az előmelegített sütőbe. (Én légkeverésesen sütöttem, és az alsó szintre raktam a rácsot, de ha idő előtt nagyon barnulna, tegyük sima sütésre. Ki lehet majd tapasztalni, kinek milyen a legjobb.) Mivel nem sima lisztről van szó, kell legalább 1 óra vagy 1 óra 15 perc, de tűpróbával ellenőrizhetjük.
  2. Ha kész kivesszük, és teljesen hagyjuk kihűlni, majd szeletelhető. Ha belül igazán puha és kívül ropogós, elértük a kívánt végeredményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x13x7 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 019
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DorciMade

Mióta szakács: 2014.06.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform banánkenyér, diétás banánkenyér, banánkenyér gluténmentesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bornetti
bornetti Sat, 2016-01-30 21:45

Kedves DorciMade!
Tetszik a recepted, ki is fogom próbálni, de a rizsliszt nem paleo, és a tej sem, amit hozzá ajánlasz.

379
rizsliszt 2 bögre
1 csipet
sütőpor 1 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
datolya 5 db
cukormentes csokoládé 5 dkg
banán 4 közepes db
xilit 0.5 bögre
kókuszolaj 3 ek
tojás 2 db
mandulatej 1.5 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
almalé 2 dl