Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes borsófőzelék

Gluténmentes borsófőzelék
Gluténmentes borsófőzelék
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lánykámnak el kellett kezdeni a gluténmentes étkezést, én pedig elkezdtem a "normál" receptek átalakítását. Természetesen az ilyen hétköznapi dolgok hiányoznak neki a legjobban, mint ez a szerény főzelék.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel a zsírt, és próbáljuk pirítgatni a rizsliszttel elkevert keményítőt. Nekem nem igazan lett színe, mint a búzalisztnek, így feladtam, és hozzákevertem a pirospaprikát.
  2. Fokozatosan öntsük hozzá a 2.5 dl hideg vizet, és szaporán kevergessük habverővel, hogy ne legyen csomós.
  3. A zöldborsót forrásban lévő vízbe öntjük, amit sóval ízesítettünk. Rögtön hozzáöntjük a rántást, és pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizslisztes főzelék, borsófőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Arany Galuska
Arany Galuska Thu, 2017-06-15 13:36

..nem kell pirítani a lisztet,csak bögrébe belemérni,amennyi a mennyiséghez kell,és a borsó főzőlevéből annyit kivenni,h csomómentesen el tudd keverni..és utána lassan beleönteni a főzelékbe. Elég,ha disznózsíron megpirítod a borsót+egy kis petrezselyemzöldet,aztán fel lehet engedni vízzel.

witch
witch / witch Fri, 2017-06-16 18:41

Azota barna rizsliszttel is kiprobaltam es az hasonloan pirulgat, mint a buzaliszt. De, koszonom a piritas nelkuli otletet, ugy is ki fogom probalni es meglatom melyik fog izleni jobban. :o)

L♥ve, witch

Arany Galuska
Arany Galuska Thu, 2017-06-15 13:31

Korunk allergiái nincsenek "korhoz" kötve..:) bárki megkaphatja..kortól függetlenül. Nekem egy biorezonanciás vizsgálaton mutatták ki a laktóz és gluténérzékenységet,most próbálom átállítani a "konyhámat",a főzést az ajánlott kúrának megfelelően. A becsinált levest pl. ugyanúgy készítettem,mint addig pulykanyak+szív,sok zöldség,a behabarást hajdinaliszttel csináltam.Igaz,2x annyi kell belőle,de nincs mellékíze és tényleg sűrít..utána pedig jöhet bele a citrom! ;)..info..:)

witch
witch / witch Fri, 2017-06-16 18:36

Igazan sajnalom, hogy Te is "megkaptad" ezeket az allergiakat. :(
Ettol borzasztobb dolgot nem is tudok elkepzelni, mint latni a gyerekemet, hogy nem ehet meg valamit, amit ezelott annyira szeretett. :( Na, jo tudom, hogy van ettol rosszabb is, de nekem most ez az. Viszont minden rosszban van valami jo is, amikor mas alapanyaggal elo tudom allitani ugyan azt az izt, hat az oriasi sikerelmeny!
Koszonom a hajdinaliszt otletet, feltetlen ki fogom probalni!

L♥ve, witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2017-03-29 01:19

szia! witch , szuper étkeket teszel fel :) Mi történt, hogy nálatok is megjelent a gluténmentesség ?
nálunk laktóz mentes minden tej és tejtermék, szerencsére már bármit kapni, glutén és szójamentes a felvágott, virsli, krinolin, debreceni, felvágottak, sonkafélék,........ :) :) , de a liszttel nincs gond, ha én csinálok mondjuk tésztát, pizzát, nokedlit, levestésztát,.........de bolti kenyeret és péksütit, azaz kifli , zsemle , de kakaóscsiga és hasonlók se jöhetnek, nem bírjuk :( Magam készítek kiflit, zsemlét is :) Igaz sokkal kevesebb kenyér és pékáru kerül az étrendbe, de kerül, és a cukorral is rettenetesen vigyázok :)

Menni fog a levél, a leveledre válasz, csak betett a gép, és nem enged be a levelezési rendszerbe, végre most kapott a fiam olyan programot, amivel helyre lehet hozni tán még jobb is lesz mint előtte, és válaszolok :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Wed, 2017-03-29 21:20

Szia Eva-Anyoca! Koszi. :o)
A lanykam bore ugy ki van szaradva, meg nagy foltokban ki van pirosodva, hogy elment az orvoshoz, vajon mi lehet ez? Rogton mondta neki, hogy gluten allergia es elkuldte szakorvoshoz, de amikor odament a megbeszelt idopontra, elkuldtek, hogy egy masik orvoshoz kell mennie. Par nappal kesobb a biztosito kuldott egy levelet, hogy azt az orvost nem fizetik, hanem csak azt akit ok valasztanak ki. Meg mindig kell egy par het amire ott sorra kerul es annal a vizsgalatnal sem tudom, hogy vegleges diagnozist fognak mondani vagy meg tobbszor kell mennie?
Amugy a korzetis azt mondta, hogy ez szuletestol kezdve van, csak most lett ilyen sulyos, hogy ennyire szembetuno.
Az egyik baratjanal peldaul laktoz allergiat allapitottak meg nem reg. Az o korosztalyuknal sokkal gyakoribb valamilyen etel intolarencia, mint a mi korosztalyunknal, legalabbis en ugy vettem eszre.

L♥ve, witch

320
disznózsír 3 ek
rizsliszt 2 csapott ek
kukoricakeményítő 2 csapott ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 12.5 dl
zöldborsó 90 dkg
1 teáskanál