Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes császármorzsa 2.

Gluténmentes császármorzsa 2.
Gluténmentes császármorzsa 2.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég nehéz volt rálelni a smarni gluténmentes változatára, de párom igazán türelmes volt. Ezek után nem volt kétséges, hogy a feladat is az övé lehetett, mégpedig hogy elkészítse azt :o) Sokat kísérletezett, mire ez a végeredmény így megszületett, s azóta is csak ő készíti, ha smarnit ennénk.
Ennek a mennyiségnek a kisütése azért eléggé hosszadalmas, de több serpenyővel, ráadásul gyakorlott háziasszonyok és háziembörök ripsz-ropsz végeznek véle.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g kukoricadara (Mi a finomabb darát használjuk a smarnihoz. Láttam már durvábbat is, azzal sosem próbáltuk.)
  • 8 dl tej
  • 4 db tojás
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 2 dl méz
  • 5 dkg vaj (a sütéshez)

ajánlat

1. Reszelt alma (durvábbik reszelőn) + fahéj + méz pirítgatása serpenyőben, míg a végeredmény illata, s íze nagyon hasonlít az almáspitére.
2. Meggymártás kissé sűrűbbre főzve.
Mi hol egyikkel, hol másikkal fogyasztjuk, mivel sajnos házilekvár igen ritkán van itthon. - Bár, szerintem, ha lenne is, akkor is sokszor ennénk ezekkel, hiszen annyira finomak :o)

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük langyosra.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük kb. 1,5 dl mézzel, a reszelt citromhéjjal ( ízlés szerinti mennyiségben ), s elegyítjük a langyos tejjel.
  3. A kukoricadarát is hozzáadjuk a tejhez, alaposan elkevergetjük, s legalább 3/4 órán át pihentetjük, hogy jól meg tudja szívni magát.
  4. A türelmi idő lejárta után felverjük a tojásfehérjéket a végén hozzáadagolva a maradék 0,5 dl mézet, s beleforgatjuk a kukoricadarás masszába - ami addigra már jócskán sűrűsödött. ( Amennyiben túl sűrűnek mutatkozik, akkor adjunk hozzá egy kis tejet. Sajnos a tej mennyiségét pontosan nehéz megadni, hiszen nagymértékben függhet a kukoricadara finomságától, fajtájától.)
  5. A serpenyőben kevés vajat olvasztunk, s rámerünk egy merőkanállal a tésztából, s megpirítjuk, mintha omlettet készítenénk, majd átfordítjuk, a másik oldalát is megpirítjuk, ezek után fakanállal összetördeljük, s átborítjuk egy másik edénybe (lábosba) - melybe induláskor szintén egy pici vajat olvasztottunk -, ahol kisebb lángon szárítgatjuk, pirítgatjuk tovább az apróságokat.
  6. Ha most megkóstolva úgy érezzük, hogy nem elég édes, akkor ebben az edényben meglocsolgatva mézzel még nagyon szépen beisszák azt a falatkák.  Kb. mire a másik serpenyő tartalma is ide kerülne, addigra tökéletesre sülnek, s helyükre kerülhet az utánpótlás.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 376
elküldve: 11
receptkönyvben: 246
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa kukoricadarából, gluténmentes smarni

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csakbala
csakbala Thu, 2014-11-20 21:10

Rizsi rizs gluténmentes császármorzsa alap ,10 perc alatt kész.

968
kukoricadara 500 g
tej 8 dl
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
méz 2 dl
vaj 5 dkg