Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes csicseriborsó-lepény

Gluténmentes csicseriborsó-lepény
Gluténmentes csicseriborsó-lepény
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egyszerű és nagyszerű. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az új ízeket. Eredeti recept itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészíthetjük spenóttal is a tetején, illetve mozzarellával, vagy gorgonzolával, ekkor a sajtokat a sütés végén kenjük a lepényre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsólisztet egy tálba szórjuk, lassan, kevergetés mellet hozzáadjuk a vizet, csomómentesre keverjük.
  2. A tészta híg, nem kell megijedni, letakarjuk, min. 4-5 órát állni hagyjuk (max.10 órát), néha megkeverjük, nem kell hűtőbe tennünk.
  3. Az idő leteltével a tészta tetején hab képződik, ezt lekanalazzuk róla.
  4. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  5. A tésztát megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolaj felét.
  6. A maradék olajat a tepsi aljára öntjük, be kell hogy fedjen minden területet!
  7. A tésztát a tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk az olívabogyót.
  8. Mehet is a sütöbe, kb. 30 - 40 percre.
  9. Majd felső grillre kapcsolunk, és 10-15 perc alatt barnára grillezzük.
  10. Ha kész, felkockázzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 236
elküldve: 7
receptkönyvben: 134
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

csicseriborsó-lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
víz 900 ml
csicseriborsóliszt 300 g
olívaolaj 1.25 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 10 dkg