Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes diabetikus diós kifli

Gluténmentes diabetikus diós kifli
Gluténmentes diabetikus diós kifli
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta szerintem simán barna rizslisztből is tökéletes lesz, de mivel nekem figyelni kell a tápanyagok felszívódásának gyorsaságára, lupinrostot raktam bele, így 230 g barna rizslisztet és 20 g lupinrostot kevertem össze.

Melegen omlós a tészta, így óvatosan kell megforgatni az eritritbe! Hidegen már jobban tart és nagyon finom!

hozzávalók / 2 adag

Tésztához

Forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az eritritet a margarinnal összekeverjük, majd hozzáöntjük a darált diót is, és jól összedolgozzuk.
  2. Utána szakaszosan a lisztet is hozzáborítjuk, és jól összegyúrjuk.
  3. Kézzel kis "kukacokat" gyártunk belőle, és kb. 160 fokon 10-15 percig sütjük.
  4. Kicsit hagyjuk hűlni, és beforgatjuk a (vaníliás) eritritbe.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 790
elküldve: 5
receptkönyvben: 139
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kajli25

Mióta szakács: 2014.08.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diétás kifli, fogyókúrás aprósütemény, diós sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sonja17
sonja / sonja17 Sun, 2015-12-13 14:56

Nagyon klassz Rezept.
Sajnos cukorbeteg vok,Igy minden ilyen receptnek örülök.
Köszönöm

1502
rizsliszt 250 g
erythritol 90 g
dió 100 g
margarin 200 g
erythritol 1 ek