Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes, étcsokoládés brownie

Gluténmentes, étcsokoládés brownie
Gluténmentes, étcsokoládés brownie
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A brownie titkai:

- Nagyon fontos, hogy a pontos mennyiségeket használjuk a hozzávalókból. Méréshez használjunk kanalat, ne egyből a zacskóból öntsük a tálba. 

- A fogpiszkálópróbán ellenőrizzük a sütemény szélét is. Nem szabad túl simán kijönnie, de túl ragacsos sem lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 175°C-ra. 25x25 cm-e tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a papír a tepsi szélein is legyen.
  2. Vágjuk a vajat apró kockára. Egy hőálló tálban, gőz felett olvasszuk össze az apróra vágott csokoládéval. Tegyük félre. (Figyeljünk majd arra, hogy a keverék maximum 50-60°C legyen, mikor később belekeverjük a másik részhez. Ha ennél melegebb marad a keverék, akkor a tojások megfőnek!)
  3. Robotgép segítségével keverjük össze a tojásokat és a vanília kivonatot. Alacsony sebesség alatt adagoljuk a tojáshoz a barna cukrot és a kristálycukrot. Ezután vegyük fel maximum fokozatra a habverőt, és 8-10 percig keverjük. A tojásos keveréknek világosnak, halványsárgának kell lennie, és nagyon könnyűnek.
  4. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót. Ezt a keveréket szitáljuk át, hogy csomómentes legyen a kakaópor.
  5. Lassú fokozaton keverjük bele a cukros tojásos keverékbe az olvasztott csokoládés masszát. Nem kell túlkeverni - nem baj, ha "csíkos marad" - mert különben a tojás összeeshet!
  6. Ezután gumispatula segítségével finoman keverjük a fenti keverékbe az átszitált száraz hozzávalókat.
  7. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és a tésztát süssük 40-45 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni a kész brownie-t, majd szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 3 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szilva_p

Mióta szakács: 2020.04.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Étcsokoládés brownie habcsókkéreggel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1185
vaj 225 g
étcsokoládé 215 g
tojás 4 db
vanília kivonat 1 teáskanál
cukor 250 g
barna cukor 110 g
gluténmentes lisztkeverék 65 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
1 kávéskanál