Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából

Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából
Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából
90 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először hosszúnak tűnik, de nem az ! :) Nagyon csalóka, nagyon hamar készen van! :) Gluténérzékenynek lett készítve, de természetesen búzalisztből is ugyanez a mennyiség!

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskóta tésztához

Hozzávalók a meggyes krémhez

Hozzávalók a csokoládés krémhez

Hozzávalók a fehér krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az 1/3-ad cukorral (kb 66-67 g), a fehérjét a 2/3-ad cukorral (kb 133-134 g) habosra verjük. A sárgáját majdnem fehéredésig verjük a cukorral.
  2. Ezután rizslisztet összekeverjük a kakaóporral. (A kakaópor lehet több, csak akkor csökkentsük a liszt mennyiségét, mert az ilyen járulékos anyagok, mint a kakaó, az mindig a liszt 5-10%-a.)
  3. A cukros sárgájába spatulával (vagy fakanállal, semmiképpen sem habverővel!), a kakaós liszt felét beleöntjük, elkeverjük, majd jöhet a hab, és a maradék kakaós liszt. Óvatos, de határozott mozdulatokkal elkeverjük.
  4. 4 lapot sütünk. A sütőpapírra 4 karikát rajzolunk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a masszát. 180 fokos sütőben egyenként megsütjük.

Meggyes krém

  1. Amíg a karikák sülnek, elkészítjük a krémeket. A víz mennyiségből egy keveset kiveszünk, és elkeverjük benne a pudingport, majd a meggyet a cukorral és a maradék vízzel feltesszük főni.
  2. Ha felforrt a meggy, beleöntjük a pudingport, és jól összefőzzük, majd kihűtjük. Kihűlés után habzsákba tesszük.

Csokoládés krém

  1. A tejszínből kemény tejszínhabot verünk, de vigyázzunk, hogy ne verjük vajjá.
  2. A kakaót, a porcukrot és a vizet csomómentesre elkeverjük, majd beletesszük a zselatint, végül a kemény tejszínhabot. Habzsákba tesszük.

Fehér krém

  1. A tejszínhabot feltesszük, és kemény habot verünk (a két krém habját feltehetjük együtt, és utólag kimérjük).
  2. A porcukrot a vízzel, illetve a triple seccel elkeverjük (vagy ízlés szerint rum, meggypálinka, cseresznyepálinka). Ezt hozzáöntjük a habhoz, és a zselatint is. Habzsákba tesszük.

Torta összeállítása

  1. Ha megsültek a lapok, karikával kiszúrjuk őket. Az első lapot visszatesszük a csatos tortakarikába, és elkezdjük a krémet beletenni. Kívülről haladunk befelé, először körbenyomjuk a fehér krémmel, aztán a meggyel, végül a csokis krémmel. Így haladunk, míg meg nem telik a kör. Rátesszük a következő piskótalapot.
  2. Ezen a lapon a csokis krémmel kezdünk. Ezután jön a fehér krém, utána a meggy. Ismételjük az első lépést.
  3. Az utolsó lapon szintén a fehér krémmel kezdünk, utána meggy, végül csoki. Megtöltjük ezt a lapot is. Rátesszük az utolsó lapot.

Díszítés

  1. A habot feltesszük, nagyon kemény habot verünk, beletesszük a habfixálót.
  2. A csokoládét (ha nincs előregyártott dara), akkor egy éles késsel elkezdjük vagdosni.
  3. Ha kész a hab, habzsákba töltjük, megkenjük vele a legfelső lapot, illetve a torta oldalát. Jól elsimítjuk rajta. Habrózsákkal, meggyel, esetleg kakaóporral díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sandraa

Mióta szakács: 2012.08.29.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes torta, tejszínes-meggyes-csokis torta lisztérzékenyek számára, feketeerdei meggytorta gluténmentesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

509
tojás 10 db
cukor 20 dkg
rizsliszt 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 20 g
meggy 30 dkg
víz 1 dl
cukor 7 dkg
vaníliás pudingpor 32 g
habtejszín 350 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
porcukor 50 g
zselatin 6 g
víz 30 ml
habtejszín 250 g
porcukor 15 g
zselatin 5 g
víz 25 ml
Triple sec 4 ml
habtejszín 200 ml
habfixáló 25 g
cukrozatlan kakaópor 10 g
csokoládédara 100 g
meggy 10 dkg