Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes fűszeres keksz

Gluténmentes fűszeres keksz
Gluténmentes fűszeres keksz
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi kekszként is megfelel. Mézeskalács fűszerkeveréket is használhatunk vagy csereberélhetjük a fűszereket ízlés szerint. Bevonhatjuk cukormázzal, csokimázzal, díszíthetjük sütés után, mint a kézműves mézeskalácsot. Mindez glutén nélkül!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A rizsliszt könnyebben emészthető mint a búzaliszt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizs-, burgonya- és tapióka lisztet és a xanátát egy keverőtálba öntjük és habverővel pár percig keverjük, míg a csomók összetörnek, és a lisztek egyenletesen elkeverednek.
  2. A lisztes keverékhez adjuk a sót, sütőport és a fűszereket. Összekeverjük.
  3. Egy másik keverőtálban a cukrot és vajat elegyítjük.
  4. A vajas keverékhez adjuk a tojást és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt is és azzal is elkeverjük.
  5. A lisztes keveréket két részben adjuk a vajas keverékhez és mindegyikkel kikeverjük.
  6. Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tésztát.
  7. Másnap négy részre osztjuk és egyszerre csak egy résszel dolgozzuk. A többit a hűtőben hagyjuk. Bőségesen rizslisztezett deszkán minimum 3mm, maximum 5mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Sütőlapra helyezzük - amit nem kell kikenni vagy lisztezni - 1cm távolságra egymástól és a kekszeket további 15 percre a hűtőbe tesszük. Érdemes két sütőlapot előkészíteni a kekszekkel.
  8. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük addig, még két sütőlapot vagy gáztepsit telirakunk kekszekkel és a hűtőbe tesszük 15 percre.
  9. A kekszeket 10 perc alatt megsütjük, míg a szélek aranybarnára sülnek. Ha ropogósan szeretjük, hagyjuk további 5 percig, míg a keksz teljes felülete aranybarna lesz. Vigyázat! A rizsliszt hamar megég! Nem ajánlom 15 percnél tovább sütni, vagy csak állandó felügyelet mellett.
  10. Egyszerre csak egy sütőlapot vegyünk ki a sütőből és még melegen emeljük le a kekszeket széles élű késsel vagy fém spatulával tálcára vagy deszkára. Egy perc alatt kihűlnek és dobozolhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes mézeskalács, rizskeksz fűszeresen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

279
rizsliszt 26 dkg
burgonyakeményítő 12 dkg
tápiókaliszt 2 dkg
xantana 1 csapott ek
vaj 10 dkg
cukor 22 dkg
tojás 1 db
dupla tejszín 0.5 dl
sütőpor 1 teáskanál
1 kávéskanál
fahéj 0.5 kávéskanál
gyömbérpor 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kávéskanál