Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes gnocchi Évi nénitől

Gluténmentes gnocchi Évi nénitől
Gluténmentes gnocchi Évi nénitől
83 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mielőtt bárki elszörnyülködne a hatalmas mennyiségű són, az csak arra használatos, hogy abban süssük meg a burgonyát a gnocchihoz, így még több vizet kivonva a gumóból, minek következtében kevesebb lisztre lesz szükségünk a tészta elkészítéséhez.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sóba ágyazva 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk.
  2. A kihűlt burgonyát vagy átnyomjuk krumplinyomón, vagy lereszeljük finom lyukú reszelőn.
  3. Hozzákeverünk 1 tk sót, a tojások sárgáját és a csicseriborsó lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, de nem sokáig gyömöszöljük, mert akkor gumis állagú lesz.
  4. A tésztát elosztjuk 8-10 részre, melyeket hüvelykujjnyi vastag rudakká sodrunk lisztezett munkafelületen, majd 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk, kicsit tenyerünkkel megsodorjuk, hogy szebb formája legyen.
  5. Kis adagokban bő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. Utána kivesszük őket, lecsepegtetjük és kis zsiradékon (én itt kacsazsír-rozmaring kombót alkalmaztam) átforgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 271
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csicseriborsó lisztes gnocchi, gnocchi csicseriliszttel, gnocchi búzaliszt nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2016-10-04 16:02

Kedves Évike, önkéntelenül írtam amit írtam és igazából a sóban sült krumpli lepett meg. Én meg szoktam írni a véleményemet (nem bántó szándékkal) csak vannak túlérzékeny emberek akik nem szokták a kritikát. Örülök, hogy nem ehhez a réteghez tartozol. A közel 2000 recepted tanúsítja, hogy milyen termékeny és sokoldalú vagy, pl. pékséget lehetne nyitni a rengeteg kenyér, péksütemény recepteddel. Nem tudom, biztos engem más "tésztából gyúrtak", de az édelgés, bájolgás helyett az egyenes beszédet szeretem. Köszönöm, hogy nem neheztelsz, amiért a kiváló receptjeid közül ezt az egyet kicsit furcsának találtam. Szeretettel: Finimini

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2016-10-04 20:26

Kedves Finimini!
A sóban sütött krumpli szerintem szenzációs gnocchihoz. Kevés liszt kell hozzá és az íze sokkal finomabb, mintha főznénk a krumplit. Egyszer próbáld ki. Adj neki egy esélyt. :-)
Üdv: Évi néni.

Finimini
Finimini / Finimini Mon, 2016-10-03 16:17

Évi néni, de most őszintén. Mi ez? Honnan származik? Éget a kíváncsiság, hogy ki találta fel ezt a gnocchinak nevezett valamit!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2016-10-03 19:28

Kedves Finimini! A "valamit" én találtam ki. Élek az alkotás szabadságával és nem szégyenlem felrakni, leírni, ha valami nem oké. Nem szépek, de gluténmentesek. Én magam nem szoktam megírni senkinek, ha nem tetszik a receptje, csak magamban megállapítom. Természetesen ezen a fórumon azt írsz amit éppen gondolsz. Ne gondold, hogy megsértődtem ezen. Ha így látod és közlöd velem, az teljesen rendjén való. Üdvözlettel: Évi néni

185
burgonya 1 kg
100 dkg
csicseriborsóliszt 20 dkg
tojássárgája 2 db