Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes gríznokedli

Gluténmentes gríznokedli
Gluténmentes gríznokedli
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam a levesevés közben bánatosan kérdezte, hogy ezután már gríznokedlit sem ehet többet? Megnyugtattam, hogy ez nem búzából készült. Ezzel csak azt akarom érzékelteteni, hogy egyáltalán nem lehet rajta észrevenni, hogy nem hagyományos grízből készült.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kicsit körültekintőbben kell a rizsgrízzel dolgozni, mint a hagyományossal. Viszonylag kemény tésztát kell belőle készíteni, de azért ne legyen porhanyós!!

Ha felforrt a víz, akkor tegyük takarékra, mielőtt beleszaggatjuk a galuskákat. Lobogó vízben könnyen szétesnek. Teáskanállal szaggatom őket a vízbe, ha már feljöttek a víz tetejére, akkor kicsit nagyobbra vehetjük a lángot.

Ne vegye el senkinek a kedvét, ha egyszer nem sikerül. Nagyon sokszor elkészítettem már, egyszer-egyszer előfordult, hogy nem lett tökéletes, de nem adom fel!!

Most így a végére ideszerkesztem egy új tapasztalatomat. Nem tudom mi az oka, de a narancssárga zöld csíkos csomagolású rizsdarából nagyon szárazra sikerül. Bioboltban szoktam a rizsdarát vásárolni egyszerű zacskós kiszerelésben. Eddig mindig jó lett. Most a napokban ezt a másik fajtát kaptam, és 2x is nagyon száraz lett a gríznokedli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást felverjük a sóval.
  2. Apránként hozzákeverjük a grízt a tojáshoz.
  3. Vizet forralunk, ha felforrt, ízlés szerint sót teszünk bele, majd mérsékeljük a lángot, és teáskanállal a csendesen forró vízbe szaggatjuk a nokedliket.
  4. Kb. 10 perc alatt készre főzzük őket.
  5. Mielőtt kiszedjük őket a főzővízből, ellenőrizzük, hogy a közepük is megfőtt-e.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 867
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grízgaluska gluténmentesen, levesbetét rizsgrízből, daragaluska

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sic58
sic58 Wed, 2018-10-10 09:53

Talán kevésbé lesz száraz, ha egy kis olíva olajat keversz a masszához.

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Wed, 2017-03-08 20:15

Idő közben annyit változtattam a recepten, hogy a tojáshoz először 1 teáskanál útifű maghéjat adok, azzal keverem el, és 1-2 perc duzzadás után adagolom hozzá a rizsgrízt. Az útifű masszívabban összetartja.

Hajnal0
Hajnal0 Thu, 2012-05-24 09:37

Nekem az lenne a kérdésem, hogy rizsgrízt hol lehet kapni? És mennyiért? Köszi előre is! :)

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Thu, 2012-05-24 11:31

Szia Hajnal! Az árát nem tudom megmondani, de nagyjából olyan árban van mint a rizsliszt. Állítólag kávédarálón nem túl apróra darálva a rizst - úgy is el lehet készíteni, de én még nem kísérleteztem vele. Gluténmentes termékeket áruló boltok, és táplálékallergiásokat ellátó üzletek mindig tartanak. Én pécsi vagyok itt a Mester család és a Herba Ház üzletei árulják.

tinacerone
tinacerone Tue, 2012-05-22 17:16

Szia! Köszönöm a receptet, kipróbáltam csak még felturbóztam egy kis petrezselyemmel és vegetával és olyan finom lett mint, amit gyerek koromban ettem. Galuska a levesben, Isteni! Köszönöm! Üdv Timi

80
tojás 1 db
gluténmentes gríz 10 teáskanál
1 csipet