Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes hólabda catpawkitchen konyhájából

Gluténmentes hólabda catpawkitchen konyhájából
Gluténmentes hólabda catpawkitchen konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly Karácsonykor alkottam egy helyi gluténmentes recept versenyre, viszont a sztori érdekessége, hogy a versenyt hirdetők rossz e-mail címet adtak meg, így egyetlen receptet sem kaptak meg, amit a versenyzők beküldtek. Mindenesetre ez a hólabda a tovább fejlesztett gluténmentes változata a klasszikusnak, vaníliakrém helyett mandulakrémmel. Nem a leggyorsabb süti, amit az ember fél óra alatt összedob, viszont annyira hihetetlenül finom, hogy megéri a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit elfelezzük, ugyanis 2 tepsivel fogunk sütni, és most az a lényeg, hogy vékony tésztát kapjunk.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, addig, amíg ki nem fehéredik. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A kemény tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a sárgájához, és nagyon óvatosan összekeverjük. Próbáljuk meg nem összetörni. Ezután kanalanként hozzáadjuk a rizslisztet és a mandulalisztet, legvégül pedig a sütőport és az olajat.
  4. Nekem sajnos csak 1 tepsim volt, így kétszer kellett kikevernem a masszát, és kétszer megsütni. Értelemszerűen, ha van 2 ugyanakkora tepsid (kb. 27x39 cm), akkor egyszerre is kikeverheted a tésztát, majd elosztod a két tepsiben és egyszerre sütöd meg.
  5. A tepsit kivajazzuk, és sütőpapírt rakunk bele, a sütőt pedig előmelegítjük 170°C-ra. Beleöntjük a masszát, és mehet be a sütőbe. Kb. 15 perc alatt megsül.
  6. Az elkészült piskótalapokat tálcákra rakjuk, és hagyjuk őket kihűlni. Ezután nagyon óvatosan lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Kicsit ráragadhat, de figyeljünk oda rá, hogy ne tépjünk ki nagy darabokat a piskótánkból.

Krém

  1. Amíg sül a piskóta, elkezdjük a krémet. A mandulatejet beleöntjük egy fazékba, és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni. Ha már eléggé meleg, akkor belerakjuk a fehér csokit, és folyamatosan kavargatva felolvasztjuk benne.
  2. Ezután hozzáadjuk az őrölt mandulát, a rizslisztet és a cukrot, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, érdemes konyhai robotgépet használni, hogy szép csomómentes legyen, ezután berakjuk a hűtőbe.
  4. Pogácsaszaggatóval (nagyobb méret) köröket szaggatunk a piskótákból. És most jön az a rész, ami után azt fogjátok mondani, hogy bárcsak soha el se kezdtem volna ezt a receptet... Elkezdjük a kis korongjainkat összeragasztani a krémmel. Ez idáig egyszerű, viszont az oldalát is be kell kenni.
  5. Ezután a süti oldalát rögtön beleforgatjuk a kókuszreszelékbe (én egy tálkába raktam, így eléggé egyszerű). A kész hógolyókat tálcára sorakoztatjuk. Ha az összeset összeragasztottuk és kentük, hempergettük, jöhet az utolsó fázis.

Díszítés

  1. Egy kis fazékban vizet forralunk, ráteszünk egy hőálló tálat, és beletördeljük az étcsokit.
  2. Szép lassan, folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amikor már folyékony, hozzáadunk 25 g vajat, és addig melegítjük, amíg el nem olvad a csokiban.
  3. Ha szép egyenletes a csokink állaga, fogunk egy kiskanalat vagy ecsetet, és elkezdjük bekenni a hógolyók tetejét.
  4. Miután az összeset bekentük, berakjuk a hűtőbe egy órára.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x39 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 15 799
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

catpawkitchen

Mióta szakács: 2014.12.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kozák sapka, mandulakrémes hólabda, gluténmentes kozáksapka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1821
tojás 8 db
nádcukor 8 csapott ek
rizsliszt 6 evőkanál
mandulaliszt 2 evőkanál
sütőpor 1 csomag
kókuszolaj 1 ek
mandula 30 dkg
mandulatej 3 dl
rizsliszt 3 evőkanál
fehér csokoládé 60 g
vaj 20 dkg
nádcukor 3 ek
kókuszreszelék 150 g
étcsokoládé 150 g
vaj 25 g