Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes joghurtos barackos piskóta

Gluténmentes joghurtos barackos piskóta
Gluténmentes joghurtos barackos piskóta
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem rajongtam a gyümölcsös süteményekért, de ez a recept a kedvencem lett. A rizsliszttel készített piskóta nagyon puha és könnyű lesz, másnap is finom. Eperrel és málnával is szoktam készíteni, általában kisebb, 25 cm-es piteformában. Én kevésbé édesen szeretem a süteményeket, így kevesebb cukrot raktam bele, és aki igényli, utólag porcukorral megszórhatja.

Az eredeti receptet itt találtam.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tepsi (nálam 35x24x8cm-es csatos tepsi) aljába sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és 2-3 cikkre vágjuk. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot elkezdjük kikeverni robotgéppel. Néhány percig magas fokozaton keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor hozzáöntjük az olajat, és a 4 pohár joghurtot, a robotgép alacsony fokozatán összekeverjük.
  3. Ezután már spatulával vagy fakanállal dolgozunk. A tojásos keverékbe több adagban beleszórjuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk (nem szükséges túlzottan ügyelni rá, hogy óvatosan keverjük, inkább arra figyeljünk hogy ne maradjanak benne lisztes csomók/buborékok).
  4. A tésztát a sütőpapíros, vajazott tepsibe öntjük, a tetejére rápakoljuk a barackokat, majd az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük (akkor jó, ha már nem ragad a fogpiszkálóra, a széle elkezd barnulni, és a teteje is szép világosbarna).
  5. A tepsiben hagyjuk hűlni néhány percig, majd mikor megszilárdult, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és kihűlve szeleteljük. Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot. Jó étvágyat a pitéhez! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x24x8 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 10 078
elküldve: 9
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugica49

Mióta szakács: 2016.07.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackpite, joghurtos gyümölcsös kevert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

886
rizsliszt 5 bögre
tojás 4 db
joghurt 600 g
porcukor 1.5 bögre
napraforgó olaj 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1.5 csomag
sárgabarack 10 db