Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes kosárkák

Gluténmentes kosárkák
Gluténmentes kosárkák
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a süti a nagy kedvenc.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot, a zsírt, a 2 tojást habosra keverjük, majd a sütőporos rizslisztet beletesszük, és összegyúrjuk.
  2. Dió nagyságú gömböket formázunk, és a kosárformába nyomjuk.
  3. A kristálycukrot, a tojást, a tejet, a lisztet, a kakaóport felfőzzük, majd langyosan belekeverünk egy margarint.
  4. Majd a krémet a megsült kosár formákba töltjük, utána díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 212
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

s.luca

Mióta szakács: 2012.11.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kosárkák, kakaókrémes kosárkák, rizslisztes kosárkák krémmel töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

buksibodri
buksibodri Tue, 2018-05-22 20:47

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy szerinted milyen fajta, és mennyi zsiradékkal helyettesíthetném a sertészsírt? Vegetárius személynek készíteném, de tanácstalan vagyok a zsiradékpótlás terén. Köszönöm!

s.luca
s.luca / s.luca Sat, 2013-02-09 22:43

Szia cafika!Ne haragudj hogy most Írok!Én fém formákat használok és nem kenem ki vajjal!Köszönöm a jó kívánságodat és így utólag én is boldog új évet kívánok neked és a családodnak!És hamarosan jönnek az új receptek is!

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-12-29 15:34

szia s.luca,
nagyon jo, hogy felteszed a recepteket, kiprobalom majd oket !!
szeretnem megkerdezni, hogy milyen format hasznalsz a kosarkaknal? szilikont, vagy femet? vajjal kikened?
jo az ars-poeticad :-), nekem tetszik, es a receptjeid is nagyon tetszenek, varom a tobbit is !!
boldog uj evet kivanok Neked es a csaladodnak,
udv. evi

s.luca
s.luca / s.luca Sat, 2013-02-09 22:46

Szia cafika! Ne haragudj hogy most írok!Én fém formákat használok és nem kenem ki vajjal!Csak mikor nyomkodom a formába egy kicsit megporcukrozom az ujjam mert kicsit ragad de nem nagyon!Köszönöm a jó kívánságot és én is kívánok neked és a családodnak Boldog Új évet(így utolag)És hamarosan jönnek az új receptek!

908
porcukor 10 dkg
sertészsír 15 ek
tojás 2 db
rizsliszt 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 30 dkg
tojás 2 db
tej 3 ek
rizsliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
margarin 25 dkg