Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes mini kakaós csigák

Gluténmentes mini kakaós csigák
Gluténmentes mini kakaós csigák
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam lisztérzékeny, de szereti a péksütiket. Ezt már régóta meg akartam sütni neki. A Glutenix receptfüzetében található eredetiben a recept, de én picit módosítottam, főleg a krémen. Szerinem bármilyen gluténmentes lisztből elkészíthető, bátran próbálja ki, akinek hasonló diétát kell tartani.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Nem puha, inkább ropogós kis csigák lettek, de az ízük nagyon finom volt és nem érződött rajta, hogy gluténmentes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral.
  2. Tálba tesszük a lisztet, a sót, és elmorzsoljuk a margarinnal.
  3. Beleöntjük a tejet is, majd a robotgép spiráljával (kevésbé ragad) vagy kézzel tésztát gyúrunk. Picit ragadós lesz.
  4. Rögtön kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Lehet két részletben is nyújtani, akkor ilyen kicsi csigák lesznek, de ez ízlés kérdése.
  5. Feltekerjük, másfél-két ujjnyi vastagra szeleteljük és sütőpapíros tepsibe tesszük.
  6. Kelesztjük még 20 percet.
  7. Előmelegített sütőben kisütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40X30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 364
elküldve: 4
receptkönyvben: 196
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

margaretta

Mióta szakács: 2011.06.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csigák gluténmentes lisztből, gluténmentes kakaós csiga

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margaretta
margaretta / margaretta Tue, 2013-04-30 09:22

Én sült állapotban tettem fagyasztóba, mert a kenyereit is úgy szoktam, de nem volt túl finom, mikor kiolvadt, ezért én azt tanácsolom, hogy még sütés előtt fagyaszd le és utána ha kivetted és szobahőmérsékleten kiengedett, sütheted a szokásos módon.

d.erika1971
d.erika1971 Mon, 2013-04-29 22:25

Szia Margaretta!
Azt szeretném kérdezni, hogy sikerült a csiga fagyasztott változata?
Lehet, hogy buta lesz a kérdésem, de nem tudom a fagyasztás, még "nyers állapotban" vagy a kész állapotban történik? A Mester család késztermékeit vásárolom néha, és azokat fagyasztott állapot után kelesztve kell sütnöm.
Köszi a választ:
Erika

chrisstha
chrisstha Wed, 2012-06-13 19:30

Nagyon jó kis recept! A kislányom lisztérzékeny és öröm volt nézni, mennyire ízlik neki, de nekünk is fincsi volt a férjemmel! :) Köszi a receptet!

slala
slala / slala Tue, 2012-02-28 23:50

Szia Eva17 !
A lányod barátjának betegségeit olvasván,javaslom olvass bele Szendi Gábor írásaiba. Több könyve is megjelent és több video-blogban is láthatod. A könyvek között van már több szakácsköny is, amelyben talán segítséget találtok ezekre a betegségekre. Ezeknek az ételeknek a nagy része(paleolit táplálkozás) a civilizációs betegségeket kiküszöböli vagy teljesen meg is szünteti.
üdv,Slala

Eva17
Eva17 Tue, 2012-04-24 17:04

Szia Slala!
Ne haragudj csak most olvasom az írásod! :) Köszönöm,minden ötlet,segítség jól jön,megfogom nézni!
Szép estét!Udv. Eva17

Eva17
Eva17 Fri, 2012-01-27 15:24

En Svédországban élek a lányom barátja lisztérzékeny,cukorbeteg és mogyoróallergiás. Ez a recept nagyon jó,köszönöm!Egy egyszerü sütéshez használt gluténmentes liszttel csináltam és jó lett!Még egyszer köszönöm!!

bejja31
bejja31 Mon, 2011-10-24 18:45

Szia!
Én a Mester süteménylisztből és a Glutenix- ből sütöttem meg. Nagyon finom lett

margaretta
margaretta / margaretta Tue, 2011-10-25 08:49

Örülök. :) A Mester lisztet nem sokat használom, valahogy eddig nem vált be, de örülök, hogy jól sikerült vele. A hétvégén sütöttem diós csigát is, nem kelt tésztából, hanem egy túrós-olajos tészta az alap, Schar liszttel és az még másnap is finom volt, a család nem gluténérzékeny része is bőszen fogyasztotta. Annak a receptjét megtalálod a blogomon, majd remélem egyszer ide is felkerül.

margaretta
margaretta / margaretta Tue, 2011-08-09 11:27

Szia!
Örülök, hogy jól sikerült! Schar-rel még jobb lehetett, nekem pont az nem volt otthon, de abból szoktam én is sütni. Nekem másnapra elég kopógósra száradt, ezért jobb aznap megenni, vagy lefagyasztani. Nekem is vár egy adag még a mélyhűtőben, de még nem tudom, ugyanolyan finom lesz -e kiolvasztva, mint frissen.
Ha szeretnél még más, gluténmentes kipróbált sütireceptet is, nézd meg a blogomat is. Szinte mindent így készítek.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2011-08-09 08:07

Szia margaretta!

Kinéztem már egy ideje ezt a receptet és ma reggel megsütöttem. Nagyon jó kis recept! Kösziiiii!
Legközelebb majd vékonyabbra kell nyújtanom a tésztát, de nagyon haladósban voltam, mert a legkisebbem nagy kakaós csiga rajongó és már nyersen is ette :-D
Meglepően jól kezelhető az élesztős tészta! Schar B kenyérliszttel készítettem, mert abból pont 30 dkg volt itthon :)
Nagyon örülök, hogy megosztottad ezt a receptet! Biztos fogom még sütni!
Hajni

590
gluténmentes lisztkeverék 300 g
margarin 60 g
barna cukor 80 g
1 csipet
tej 1.5 dl
élesztő 2 dkg
margarin 40 g
porcukor 40 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek