Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes palacsinta Beus konyhájából

Gluténmentes palacsinta Beus konyhájából
Gluténmentes palacsinta Beus konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2 éve derült ki a lisztérzékenységem, amikor megtudtam az első az volt... hogyan fogok palacsintát enni. :)) Azóta is kísérletezgetek. Több-kevesebb sikerrel, mint mások is. Egy nem lisztérzékeny ismerősöm esküszik,hogy a kukoricaliszt milyen finom. Nos megpróbáltam ilyen arányokkal, ugyanis a csak rizsisztes pala szétesik néha, a GM liszt, meg mint tudjuk elég drága. Az eredmény meglepően jó lett. Csak ajánlani tudom. Nagyon egyszerű és gyors. 

Családom egyetlen lisztérzékeny tagjaként egyszemélyes ételeket készítek, de nyugodtan duplázható, már úgy is elkészítettem. Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá. (Én direkt nem díszítgettem a képet, ez így néz ki és kész :P)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ajánlom minden lisztérzékeny sorstársamnak. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a palacsintához szokott módon összekeverjük. Kétféle lisztet a tojással elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. (Én állagtól függően szoktam még hozzá önteni egy kevés tejet, hogy tejszín sűrűségű legyen, kicsit lehet hígabb.)
  2. Olajjal kikent palacsintasütőben megsütjük. Pár perc alatt szépre sül. Jó vékonyak (pont, mint az igazi) :)) És nagyon finom. Mindkét oldalát megsütjük. Tányérra helyezzük.
  3. Ebből az adagból kb 15 db palacsinta lesz.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 478
elküldve: 14
receptkönyvben: 324
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus92

Mióta szakács: 2012.07.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

legegyszerűbb gluténmentes palacsinta, palacsinta, gluténmentes palacsinta, palacsinta lisztérékenyeknek

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2017-10-18 15:46

Szia Beus! Ez az igazi GM palacsinta! Jó lenne, ha megosztanál több receptedet is velünk, mert nagyon jó érzéked van g.mentes alapanyagokból is finomat kihozni. Hogyha van rá módod, mert régen írtál. Sokan lennénk hálásak neked. Üdv. Edit

nancyangel
nancyangel Sat, 2016-09-03 21:42

Köszönöm a receptet, teljesen jól működik!
3dl tej helyett 4 dl tejjel lett jó állaga!
Tesztelni fogjuk tortilla-ra is, több kukoricaliszttel!

BengapuS
BengapuS Tue, 2016-08-09 11:18

Elkészítettem... Nagyon hálás vagyok a receptért, tökéletesen bevált! Megosztottam a blogomon (természetesen forrás megjelöléssel) a receptet, ha nem gond.

Agicka86
Gicka / Agicka86 Wed, 2015-11-11 13:00

Köszönöm, ma elkészítettem és nagyon finom! Szinte finomabb, mint a normál palacsinta... :D
Annyit változtattam, hogy a tésztába kevertem még pár csepp olajat és egy kevés szódát.

BeatrixKr
BeatrixKr Sat, 2014-02-08 20:09

Szia Beus, nagyon szimpatikus recept, kukoricalisztem nincs, de sztem azt zabpehelyliszttel helyettesítem. Holnap kipróbálom a recepted! :) Nem vagyok lisztérzékeny,de próbálok odafigyelni az étkezésemre!

Jooya
Jooya Sun, 2013-11-17 16:53

Végre egy jó recept ami nem törik, finom stb. Köszönöm!

Kubatovpolli
Kubatovpolli Tue, 2013-09-17 09:57

Kedves Beus92 !
Kevés olyan receptet találni,ami nem kész lisztkeverékkel készül. A kukorica és rizsliszt pénztárca kímélőbb, és mégis nagyon finom palacsintát lehet belőle készíteni. Köszönöm, hogy megosztottad!

etadobos
etadobos Thu, 2013-07-25 00:37

Kedves Beus 92
Kisse elcsuszva, de vegre megsutottem a palit. Tokeletes lett, koszonom szepen ezt a remek
receptet. :) Tokeletesen tudtam tekerni, csupan tenyleg az kell hozza, hogy le kell takarni.
Mostmar a fiam is tud velunk palacsintazni, aki liszterzekeny, de nagyon szereti a palit. :)
Megegyszer koszi.
Eta

beus92
Beus92 / beus92 Thu, 2013-07-25 00:41

Kedves Eta.
Nagyon örülök a sikernek, jó ezt hallani/olvasni. :)) Én is nagyon szeretem a palacsintát, így sok sok törött palacsinta után sikerült kihoznom belőle valami jót. :))
Nagyon szívesen :)

DGabi
DGabi Fri, 2012-09-14 07:20

Kedves Beus92!
Igazad van, hogy drágák a GM lisztek! Én a Beiker kenyérlisztből szoktam csinálni a palacsintát, mert a rizs és kukoricaliszttel készítettek nekem törtek és nem lehet "tekerni", mint a hagyományos palacsintát. De a tied jól néz ki és majd kipróbálom ilyen arányokkal! Köszi a receptet! :-) DGabi

beus92
Beus92 / beus92 Fri, 2012-09-14 08:19

Kedves DGabi. :) Nekem szerencsére tekerhető is volt. :)) Bár én mindig letakarva tárolom,hogy ki ne száradjon :D és szeretem langyosan. :) De ha hidegen tekerem fel akkor is jó szokott lenni! :) Ha kipróbálod,remélem sikerrel jársz :))

DGabi
DGabi Fri, 2012-09-14 08:53

Kedves Beus92!
Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem takartam le :-) , de majd kipróbálom úgy!
Jó sütögetést és kísérletezgetést Neked! Én is erről az oldalról szoktam keresni recepteket, mert azok a "mi lisztjeinkkel" is sikerülnek! Én is két éve már, hogy lisztérzékeny vagyok, így megértelek, hogy milyen nehéz a süti kérdés!
Szép napot Neked!
Gabi

baglyo
baglyo Thu, 2012-09-13 21:20

Kedves Beus92!

Nekem direkt tetszik a palád - úgy, ahogy kinéz - és kész!
A tálalás szerintem szép, mint tudjuk, a kevesebb néha több.

Különösen tetszik, hogy 1 főre kb. 15 csintával számoltál. :)

Köszi, hogy kísérleteid eredményét közkinccsé tetted!

beus92
Beus92 / beus92 Fri, 2012-09-14 08:28

Kedves baglyo!
Köszönöm kedves hozzászólásod. :) Örülök,hogy tetszik. :) Igen a kevesebb néha több. És igen nálam is fontos,hogy egy főre jutó adag ne legyen se túl sok se túl kevés. Amikor egyedül vagy LÉ a családban akkor így ideális. :)

1109
rizsliszt 15 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
tej 3 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek