Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes pizza - ahogy Nyihaj készíti

Gluténmentes pizza - ahogy Nyihaj készíti
Gluténmentes pizza - ahogy Nyihaj készíti
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Ikeában vettem Finax gluténmentes lisztet, annak a dobozán volt a recept. Szerintem más gm kenyérkeverékkel is működik a recept, mert a Finax összetételében semmi extra nincs. A tészta kellemesen puha, szép ritka - a képen nem biztos, hogy látszik, kicsit melegen szeltem... :-) A Finax liszt kissé barnás-szürkés színű, emiatt ilyen a tészta színe, a kenyérliszt színétől változik a tészta színe is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikorra :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízben elkeverjük, feloldjuk az élesztőt (bár a recept nem írta, de én 1 kk cukrot is tettem a vízbe).
  2. Kimérjük és egy tálba összeöntjük a hozzávalókat, a vízben feloldott élesztőt is.
  3. Elektromos mixer dagasztóspiráljával 5 percig dagasztjuk a tésztát (kissé ragacsos lesz).
  4. A tálat lefedjük, majd 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát (nekem icipicit ragadt, így én szilikonos sütőlapra tettem, vizes kézzel lapogattam formára) kb. 20 centi átmérőjű és 1 cm vastag koronggá "nyújtjuk".
  6. 10-15 percig pihentetjük.
  7. A leírás szerint sütőben 5-7 percig elősütjük, majd a sütőből kivéve rátesszük a feltéteket, és a sütőbe visszatéve 10-15 perc alatt készre sütjük. (Az elősütést én kihagytam. A formára igazított tésztát megpakoltam, hagytam 15 percig pihenni, majd 20 perc alatt készre sütöttem.)
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 17 691
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzatészta lisztérzékenyeknek, pizza gluténmentes lisztből

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BHajni
BHajni Sun, 2014-03-02 19:18

Nagyon szépen köszönöm, elsőre tökéletes pizzám lett a tésztádból!
Hajni

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2014-03-02 21:23

Kedves Hajni! Köszönöm, hogy írtál! Örülök, h. jól sikerült a pizzád. Próbáld ki a kukoricalisztes változatot is (a receptjeim közt megtalálod), pénztárca-barátabb és nagyon-nagyon finom az is! Üdv, Hajni :)

386
gluténmentes lisztkeverék 330 g
víz 200 ml
friss élesztő 30 g
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál
ketchup 3 ek
sajt 5 dkg
cukor 0.5 teáskanál