Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes pogácsa Lecsólánytól

Gluténmentes pogácsa Lecsólánytól
Gluténmentes pogácsa Lecsólánytól
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gluténmentes recepteket is szoktam készíteni. Sajnos nem lesznek olyanok a gluténmentes lisztekkel, vagy lisztkeverékekkel készült sütemények, mintha búzaliszttel készítené az ember. Ráadásul a gluténmentes lisztek ára a többszöröse a búzaliszt árának, viszont aki gluténérzékeny, az sem szeretne mindig lemondani a tészta, kenyér és süteményfélékről.

A pogácsánál nem igazán észrevehető a külünbség, annyi csak, hogy nem kel meg olyan szépen a tészta. Ez elkerülhető, ha nyújtáskor figyelünk rá, hogy a pogácsaszaggató magasságával megegyező legyen a tészta vastagsága.

Előkészületre 40 perc elegendő összesen, amíg a burgonyák megfőnek, addig a hozzávalókat összekészíthetjük, kimérhetjük.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt kapcsoljuk be 150 fokra.
  2. A burgonyákat héjastól megfőzzük, ha kihűltek, meghámozzuk, és áttörjük őket.
  3. Hozzáadjuk a Glutenix kenyérport, a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt, egy tojást felverve, a margarint és a sót. Összegyúrjuk a pogácsatésztát, és egy konyharuhával letakarva meleg, huzatmentes helyen pihentetjük.
  4. Rizsliszttel beszórt gyúródeszkán kinyújtjuk, a tetejét késsel bekockázzuk, hogy mutatós legyen. Célszerű olyan vastagságúra nyújtani a tésztát, mint a pogácsaszaggató magassága, mert magasságra nem fog nőni, csak szélességre.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kis távolságot tartva, hogy ne süljenek össze,
  6. Egy kistálban felverjük a második tojást, és kenőecset segítségével megkenjük a pogácsák tetejét, így szép fényes színt kapnak sütés közben.
  7. A pogácsák tetejét megszórhatjuk köménymaggal, reszelt sajttal is, ízlés szerint. 
  8. 25 perc alatt szép aranybarnára sül a pogácsa, ha kihűlt, lehet fogyasztani.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x35x4 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 426
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lecsólány

Mióta szakács: 2012.09.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes pogi, burgonyás pogi lisztérzékenyeknek, gluténmentes burgonyás pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

770
gluténmentes lisztkeverék 60 dkg
tojás 2 db
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
burgonya 2 db
2 kk
cukor 1 teáskanál
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl