Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes pulykamájgombóc

Gluténmentes pulykamájgombóc
Gluténmentes pulykamájgombóc
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remekül sikerült a pulykaszárnyakból készült leves. Pulykamáj gombóccal kiváló párosítás. Bármilyen húslevesekbe is jó betét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkarikázott hagymát megdinszteljük az olajon, és hozzáadjuk a apróra vágott petrezselymet. Félretesszük hűlni.
  2. A tejbe beáztatott rizskenyeret kinyomkodjuk, és az elkapart májhoz adjuk, a két tojást, a petrezsés hagymát és a sót, borsot. Annyi zsemlemorzsát teszünk még bele, hogy jó állaga legyen a masszának.
  3. Kb. 20 percre betesszük a hűtőbe állni.
  4. Enyhén forrásba lévő vízbe vizes kézzel gombócokat formázunk, és kb. 10 percig főzzük, míg fel nem jönnek, utána még hagyjuk kb. 3 percig. Ha kész, kiszedjük szűrőkanállal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pulykamájgombóc, pulykamájas levesbetét, májgombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

406
pulykamáj 20 dkg
tojás 2 db
toast kenyér 20 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
újhagyma 4 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
növényi tej 1.5 dl