Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes ropogós keksztekercs

Gluténmentes ropogós keksztekercs
Gluténmentes ropogós keksztekercs
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonít az Angol "Brandy Snap"-re, és Ázsiában is készítenek hasonló rolót búzaliszttel. Egy napon belül érdemes elfogyasztani, mert megpuhul.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kávézáshoz ajánlom. Vagy édesszájúak kényeztetéséhez... Hamar kihűl, és megkeményedik. Érdemes légmentesen záródó dobozban tárolni. 15 darabból csak 10 lett roló alakú, pedig a mézes krémes és a többi ragadós lap sütését már rutinként végzem. Nehéz tökéletesíteni a technikát, és sok türelemre van szükség, de ha fel akarsz vágni, tökéletes! Felvert tejszínnel vagy krémmel is töltheted, ha van amerikai fánk töltő kinyomócsöved.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket kicsit felverjük. Csak habosra, nem kell keményre.
  3. Kanalanként beleszitáljuk a cukrot.
  4. Kanalanként beleszitáljuk a rizslisztet.
  5. A puha vajat (télen érdemes felolvasztani) is belekeverjük.
  6. Ha használunk, hozzáadjuk a karob port. Csak a massza felébe is lehet keverni.
  7. Két sütőlapot nagyon vékonyan vajjal megkenünk. (Kisebb sütőlapok is lehetnek, a lényeg: perem nélkül.)
  8. Egy teáskanálnyit ráteszünk a sütőlapra, és körkörös mozdulattal a kanál hátlapjával 7-10 cm átmérőjűre terítjük. Egy sütőlapra két kört teszünk a masszából. 3 perc után a második sütőlapra is két kört formázunk a masszából. Így nem egy időben lesz kész az összes keksz, lesz időnk leszedni és formázni.
  9. 8-10 percig sütjük. Vegyünk nagy levegőt, fújjuk ki, és menjünk le alfába... Egy vastag lapú, tompa késsel lekaparjuk a sütőlapról óvatosan, apró vágó mozdulatokkal. Ha törik, tegyük vissza a sütőbe még egy percre. Ha leügyeskedtük a korongot tekerjük fel a kapart felével belül. Az ugyanazon a sütőlapon sült korong mehet vissza egy percre a sütőbe, mert csak forrón jön le a sütőlapról. ( Vízbe mártott kés nem működik, de ha két kést használunk, és szárazra töröljük használat előtt, az igen.)
  10. A következő adaghoz a sütőlapot nem kell vajazni, de a ráragadt tésztát érdemes lekaparni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 072
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
maradék ételből: maradék tojásból
nehézség: nehéz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes roló, rizsroló, rizstekercs, rizskeksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

135
tojásfehérje 2 db
porcukor 4 ek
rizsliszt 2 púpozott ek
vaj 30 g
karob por 2 ek