Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól

Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól
Gluténmentes somlói galuska Consuelahtól
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon rég megvan ez a recept, és tudtam, hogy milyen finom a sima lisztből, úgyhogy itt volt az ideje, hogy gluténmentesen is kipróbáljam, és nem okozott csalódást. Egyáltalán nem lehetett rajta érezni, hogy gluténmentes, nagyon finom és jó állagú lett.

hozzávalók / 10 adag

Piskótához

Fehér krémhez

Csokis krémhez

Locsoló sziruphoz

ajánlat

2 nagy tállal lett ebből az adagból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A tojások sárgáját felverjük 7 ek vízzel és 350 g cukorral. A fehérjét is 7 ek vízzel és 85 g cukorral (érdemes a vége felé beletenni, amikor a hab már kicsit összeáll).
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a felét a sárgájához keverjük, aztán a fehérje felét is a sárgájához keverjük, majd a maradék liszttel, és 1 ek olajjal csomómentesre keverjük, végül óvatosan hozzátesszük a fehérje másik felét. A masszát kettéválasztjuk, és az egyik feléhez kakaóport teszünk. A két masszát külön-külön 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
  3. Fehér krém: Kicsi tejjel a rizslisztet, 75 g cukrot és a 4 tojássárgáját csomómentesre keverjük, majd elkeverjük az egész tejjel és feltesszünk főni, amíg sűrű masszát nem kapunk. A zselatin kicsi vízben elkeverjük, majd tűzön felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon és hozzákeverjük a sárga krémhez. A 4 tojásfehérjét felverjük 100 g cukorral, majd mikor kicsit hűlt a sárgakrém, belekeverjük.
  4. A csokipudingot hagyományos módon elkészítjük, ahogy a zacskóján van.
  5. Locsoló szirup: A hozzávalókat elkeverjük, majd tűzön melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad.
  6. Végül a piskótákat kis darabokra vágjuk, megforgatjuk a locsoló szirupban, majd a tál aljára tesszük. Ezután folyamatosan felváltva a hozzávalókkat, rétegesen feltöltjük az edényt úgy, hogy a piskótát előtte mindig belemártjuk az oldatba.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 526
elküldve: 5
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Consuelah

Mióta szakács: 2012.01.15.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

somlói galuska, gluténmentes somlói, somlói gluténmentesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777
tojás 7 db
cukor 350 g
cukor 85 g
víz 14 ek
rizsliszt 340 g
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
tej 0.5 l
rizsliszt 75 g
cukor 75 g
cukor 100 g
tojás 4 db
zselatin 20 g
tej 1.4 l
cukor 11 ek
csokoládés pudingpor 3 csomag
cukor 250 g
víz 4 dl
citromhéj 1 db