Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes svájci rolád

Gluténmentes svájci rolád
Gluténmentes svájci rolád
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a csokis süteményeket. Az egyik adón beszélgettek egy séffel, és ő említette meg a svájci roládot. Innen jutott eszembe, hogy el kellene készíteni, mert nagyon finom. Nem csalódtam!

hozzávalók / 12 adag

piskótához

krémhez

csoki ganache

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral gép segítségével sűrű habbá verjük (min. 5 perc).
  2. Rászitáljuk a rizsliszttel elkevert kakaót, és lazán beleforgatjuk.
  3. Tepsibe (32x42cm) rakott szilikonos sütőpapírt vajjal megkenjük, és a tésztát eloszlatjuk rajta egyenletesen. 150 C-on 15 percig sütjük (tűpróba).
  4. A sütőből kivéve, papírral együtt még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  5. Kitekerjük a papírt, és óvatosan lehúzzuk. Majd megkenjük a krémmel, és a papírba visszatekerve, hűtőben 2 órát dermesztjük.
  6. Krém elkészítése: A tojásokat tejjel, cukorral, vaníliával, zselatinnal 3 literes lábasban takarék lángon gép segítségével habosra keverjük (86 C-ra melegítjük).
  7. Majd szobahőmérsékletűre hűtve, belefogatjuk a többi összetevővel kikevert mascarponét.
  8. Ganache: A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az összetört csokit. Hűtőben dermesztjük min. 2 órát. Csokirózsákkal díszítjük a roládot.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 32x42 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 761
elküldve: 7
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
24 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: svájci
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Csokis piskótatekercs mascarpone krémmel, csokis piskótatekercs, piskótarolád, csokis piskótarolád

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

454
rizsliszt 40 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
cukor 100 g
tojás 4 db
mascarpone 500 g
cukor 150 g
vaníliás cukor 10 g
narancslé 50 ml
narancshéj 1 g
citromhéj 1 g
mandulaaroma 2 csepp
tojás 2 db
tej 300 ml
zselatin 10 g
étcsokoládé 150 g
habtejszín 250 g