Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes tiramisu torta

Gluténmentes tiramisu torta
Gluténmentes tiramisu torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nem ehetem a rendes liszttel készült süteményeket, így már régóta szerettem volna találni egy piskóta receptet, amiben nincs semmiféle szokatlan hozzávaló. A receptet anyukám ajánlotta. Kicsit féltem, hogy ez is lapos lesz és száraz, de amint a képen is látható, ez nem így történt. A tésztát már többször is elkészítettem, és mindig finom, puhára sikerült, nem száradt ki sütés közben. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne rizsliszttel sütni, és azoknak is, akik egy igazán finom, puha piskótatésztát keresnek. Akár napokig is olyan, mintha friss lenne.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Tiramisu krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük. Én géppel készítettem, de habverővel is lehet. Hozzáadjuk a két kanál vizet és a kanál olajat, majd a masszát egy pár percig tovább verjük a legnagyobb fokozaton.
  2. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót.
  3. A tojások fehérjét keményre verjük.
  4. A tojássárga masszához kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a fehérje habot. Egy kanál liszt, egy adag fehérje hab. Óvatosan összedolgozzuk a masszát, csak kanállal dolgozzunk!
  5. 18 cm-es kerek tortaformában sütjük. A sütőt 175 fokra előmelegítve kb 30 percig sütjük. Én a sütő aljában készítettem, mivel első alkalommal az alja sületlen volt, de ez mindenkinek a sütőjétől függ. Amikor megsült (tűpróba), hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

Tiramisu krém

  1. A tojások sárgáját a porcukorral, a mascarponével, a tejszínnel és a vaníliával összekavarjuk, lehet géppel vagy kanállal is.
  2. A fehérjéből kemény habot készítünk, és óvatosan a mascarponés krémhez keverjük, csak kanállal dolgozzunk.
  3. A kihűlt kávét és a likőrt vagy aromát összekeverjük egy pohárban, ízlés szerint adagoljunk.
  4. A likőrös kávét egy ecsettel a tortalapokon szétkenjük, ezt is ízlés szerint tegyük. Majd a krém következik.
  5. A tortát a következőképpen állítjuk össze: tortalap, likőrös kávé, mascarpone krém, lehet kakaóport szórni rá, majd a tortalap megint, és így tovább. A külsejét krémmel vonjuk be.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 260
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Endzsi-p

Mióta szakács: 2015.06.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Gluténmentes tiramisu torta nemcsak lisztérzékenyeknek, rizslisztes tiramisu, gluténmentes tiramisu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

endzsi-p
Endzsi-p / endzsi-p Tue, 2015-07-07 13:23

Ez a torta csak glutenmentes, nem tudom miert jelent meg laktozmenteskent. Probaltam kijavitani, de fogalmam sincs hogyan kell.

fneeta
Neeta / fneeta Wed, 2015-07-01 09:53

Kedves Endzsi-p!
Kérlek javítsd ki a receptjellemzőket, ugyanis ez a recept akár lehet laktózmentes, ha olyan tejszínt vagy mascarponét használ, de tejmentes semmiképpen nem lehet, hisz mindkettő tejtermék, és aki nem laktózra, hanem a kazeinre allergiás, annak ez nem mindegy!

937
rizsliszt 5 dkg
cukor 5 ek
tojás 5 db
gluténmentes sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
víz 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
mascarpone 50 dkg
porcukor 5 ek
tojás 3 db
dupla tejszín 1 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
feketekávé 1 dl
likőr 3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál