Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes túrós meggytorta

Gluténmentes túrós meggytorta
Gluténmentes túrós meggytorta
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát egy barátnőmnek készítettem, aki sajnos gluténérzékeny.

hozzávalók / 12 adag

Piskótatekercs elkészítése

Meggy elkészítése

Túrókrém elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük a robotgéppel, beleöntjük az olajat, rumot, majd fakanállal belekeverjük a lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 × 40 cm) simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, és még melegen megkenjük meggylekvárral, feltekerjük, és félretesszük hűlni. 
  3. 60-70 dkg meggyet kis cukorral, citromhéjjal, őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszünk főni. 2 ek étkezési keményítőt elkeverünk fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntjük, besűrítjük. Ezt is félretesszük hűlni. 
  4. A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverjük, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek vízben feloldjuk, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverünk kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből. A többit a krémhez adjuk, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével. 
  5. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk egy sütőpapírkoronggal (ezzel könnyen ki lehet csúsztatni majd a tálra a kész tortát), a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágunk, ezekkel kirakjuk a forma oldalát és alját. A krém felét beleöntjük, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatjuk. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 29x40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 377
elküldve: 4
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Slavóczky Ramóna

Mióta szakács: 2012.11.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes piskótatekercses-túrós meggytorta, gluténmentes túrótorta, túrókrémes meggytorta, rizslisztes piskótatekercs torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sunaj
Sunaj Tue, 2013-08-20 21:41

Kedves Ramóna! Igazán nem szeretnék kötözködni de a rizsliszt is nem 6 ek. mint a cukor? Kicsit kevésnek találom a 6 dkg-ot.

425
tojás 6 db
cukor 6 ek
rizsliszt 6 evőkanál
rum 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
meggylekvár 6 ek
meggy 60 dkg
cukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
víz 2 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
mascarpone 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
növényi tejszín 250 ml
tejföl 450 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 4 ek
zselatin 25 g