Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes Twix praliné

Gluténmentes Twix praliné
Gluténmentes Twix praliné
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki imádja a kávét és a Twix-et. Ez egy picit felturbózott változata. Jó pár selejt kikerült a hűtőből, mire ez elkészült. Élvezzék! :)

hozzávalók / 12 adag

Crepe Dentelle

Ropogós réteg

Tészta réteg

Kávés krém réteg

Mascarpone díszítő hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Crepe Dentelle

  1. FIgyelem! Ezt a francia desszertkekszet lehet sima édestölcsérrel is helyettesíteni, szerintem viszont ettől lesz isteni finom. :)
  2. Összekeverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval, ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a tojásfehérjét.
  3. Miután ez megvan, kikenjük vékonyan egy sütőpapírra, és 125 fokon kb. 5-7 percig barnára sütjük, majd félretesszük hűlni.

Ropogós réteg

  1. A tejcsokoládét felmelegítjük mikróban, és összekeverjük a szétmorzsolt Crepe Dentelle-el.
  2. Sütőpapírra kikenjük, pontosan akkorára, amekkorára szeretnénk a süteményünket készíteni, ez egy 24x12cm-es keretben készült.
  3. Miután kikentük, ráfordítunk egy másik papírt, és nyújtófával átmegyünk rajta párszor, hogy szép sima legyen a felülete. Ezt szobahőmérsékleten hagyjuk, ameddig a tészta réteg meg nem sül.
  4. Az egész masszát kikenjük a sütőpapíros aljú keretbe, majd megszórjuk a mandulával.
  5. Most jön a nehezebb része. Miközben sül, betesszük kötni a csokinkat a hűtőbe, miután kisült a tésztánk, rögtön levesszük róla a keretünket, és áttesszük a csokinkra, amit szintén lehúztunk előtte (a csoki lesz alul). Ezután a még lehetőleg közepesen meleg tésztánkat ráhelyezzük a csokira. Az se gond, hogyha esetleg félbe kell vágni a tésztát. Ez a lépés fontos, ugyanis hogyha hidegen tesszük rá a tésztát a csokoládéra, akkor nem fog rátapadni, elválós lesz. Miután benne van a tészta a csoki tetején, félretesszük, és nekiállunk a krém elkészítéséhez.

Tészta réteg

  1. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor habosodik, hozzáadjuk lassú fokozaton a cukrot, majd a citromlevet.
  2. Utána kemény habbá verjük, akkor jó, hogyha felfordítjuk a tálat, és nem jön ki belőle a fehérje.
  3. Közben a porcukrot és a mandulalisztet átszitáljuk.
  4. Egy spatulát használva óvatosan belekeverjük a szárazanyagba a fehérjét.
  5. 180 fokon, 15 percig sütjük.

Kávés krém réteg

  1. Kimérjük a csokikat egy nagyobb tálba.
  2. Feltesszük a tejszínt főni, és beledobáljuk a kávébabokat.
  3. Miközben fő, a cukrot elkeverjük a tojássárgájában.
  4. Miután felfőtt a tejszínünk, levesszük a tűzről, és egy keveset átöntünk a sárgájához hőkiegyenlítés miatt. Ezután beleöntjük a sárgáját a tejszínbe, és visszatesszük főni, fontos, hogy kellően felfőljön, ugyanis hogyha nem, akkor nem fog megkötni a felső réteg.
  5. Miután ez megtörtént, egy szita segítségével beleöntjük a csokis tálunkba a kávés tejszínes főzetet. Elkeverjük, és egy sűrűbb, krémesebb főzetet kell, hogy kapjunk.
  6. Beleöntjük a formánkba, és hagyjuk egy éjen át, hogy kössön a fagyasztóban.

Mascarpone díszítő hab

  1. A mascarponét összekeverjük a cukorral és a vanília aromával.
  2. Díszítés: A mascarpone krémet nyomózsákba tesszük, és sima csővel teszünk rá apró pontokat a hosszanti oldalával párhuzamosan.
  3. Temperált csokit kiöntünk zsírpapírra, és amikor félkemény, szúrunk belőle kis köröket, amiken belül egy annál is kisebb kört szúrunk. Tetejét egy olvasztott csokis ecsettel megkenjük, erre ragasztva a kávészemeket.
  4. Egy tiszta ecsetet belemártunk aranyfestékbe, a kész kávés csokidíszek fölé helyezzük kb. 15 cm-re, és ráfújunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24x12 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

DebreceniCukrasz

Mióta szakács: 2015.08.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kávés twix, karamellás kávés kekszes süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cruzplaying
DebreceniCukrasz / Cruzplaying Tue, 2015-09-01 07:09

A ropogós réteg 3. és 4. pontja a tészta réteghez kapcsolódik, azon belül pedig a 4. és az 5. pont közötti 2 lépés. :) Elnézést a félregépelésért.

bija
blange / bija Fri, 2015-08-28 22:38

Hát ez nagyszerűen hangzik/néz ki, mindenképpen ki fogom próbálni (ha bankot robbantottam :) )!

1012
mandulaliszt 22 dkg
vaj 12 dkg
cukor 12 dkg
1 csipet
tojásfehérje 1 db
tejcsokoládé 260 g
keksz 60 g
cukor 60 g
porcukor 200 g
mandulaliszt 200 g
citromlé 1 citromból nyert
mandula 100 g
tojásfehérje 224 g
tejcsokoládé 290 g
étcsokoládé 220 g
tojássárgája 12 db
cukor 60 g
növényi tejszín 550 ml
kávé 10 db
mascarpone 250 g
porcukor 25 g
vaníliaaroma 2 teáskanál