Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve

Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve
Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldségfasírt nagyon népszerű még azok körében is, akik amúgy nem nagyon kedvelik a zöldséges ételeket. Lévén nem érzékelhető a zöldség állaga, és jó fűszerezéssel fantasztikus ízhatásokat lehet elérni.

Nem nagyon szeretek kisült ételeket készíteni, mert sok a macera a ghíben, vagy más zsiradékban sütéssel - fröcsköl, ott kell mellette állni, egyfajta szaggal jár, etc.

Ezért amit csak lehet, én inkább a sütőben készítek el, tisztább, szagmentesebb, és nekem is egyszerűbb, időt takarítok meg:)Mindemellett kevesebb zsiradékot tartalmaz az így készített zöldségfasírt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a fasírt nagyon egyszerű és finom - a fűszerezést kedvedre tudod váltogatni magyaros, indiai, olaszos, etc. kombinációkkal. A csicseriborsóliszt és a zabpehely keveréke teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezetedet. Én reggelire is szoktam készíteni valamilyen szósszal vagy valamilyen körettel, zöldségekkel kiváló ebédnek vagy vacsorának, jó kirándulásokra útravalónak is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát és a cukkinit mossuk meg és reszeljük le, vagy aprítógéppel vágjuk apróra.
  2. A zöldségekhez keverjük hozzá a zabpelyhet és a csicseriborsólisztet, majd a ghít és a fűszereket is. Végül tegyük hozzá a vizet, és hagyjuk állni néhány percig. Vegyünk a kezünkbe kis adagokat, és formázzunk belőlük fasírtot.
  3. Helyezzük a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180-200 fokra előmelegített sütőben süssük készre. (kb. 30 perc)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldségpogácsa, cukkinilepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
sárgarépa 2 közepes db
cukkini 2 kis db
zabpehely 12 ek
csicseriborsóliszt 12 púpozott ek
víz 10 ek
ghee 2 ek
aszatgyanta 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint