Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana
Gnocchi alla romana
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyetlen gnocchi, amely nem burgonyás tésztából készül, és a formáját tekintve is igencsak eltér a megszokottól. Elkészítése pedig jóval egyszerűbb.
Sokféleképpen tálalhatjuk: zsályás paradicsomszósszal, vagy zöldségekkel kínálva önálló fogásként is megállja helyét, de adhatjuk például húsok mellé, köretként is.
(Készült Paul Gayler receptje alapján.)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A serpenyő helyett, vastagon kivajazott tepsiben is süthetjük a gnocchikat, kb. 8-10 perc alatt. Ez esetben már sütés előtt megszórhatjuk parmezán sajttal.
Főételként két fő részére, köretként 4 fő részére elegendő ez a mennyiség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a babérlevéllel, a finomra vágott fokhagymával egy csipet sóval felforraljuk.
  2. A babérlevelet kidobjuk belőle, és kisebb adagokban, állandóan keverve, hozzáadjuk a búzadarát. Alacsony lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik, és a massza elválik a lábas falától.
  3. Lehúzzuk a tűzről, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, beleszúrjuk a parmezánt, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy kisebb tepsit (kb. 27 x 32 centiset) vastagon kivajazunk, belesimítjuk a tésztát és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal. Amikor kihűlt teljesen, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük kb. 3 órára.
  5. A hűtőből kivéve egy 4-5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat gyártunk, a kimaradt tésztát összedolgozzuk ellapogatjuk és azokat is szaggatjuk.
  6. Serpenyőben a maradék vajat felhevítjük és kisütjük benne a gnocchikat, oldalanként kb. 3-5 perc alatt.
  7. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk a ropogós korongokról.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 532
elküldve: 1
receptkönyvben: 336
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-12-10 18:09

Köszönjük ezt a kiváló ételt! Köretként ettük hirtelensült tarjaszeletek és rozmaringos körte mellé. Szerencsére maradt holnapra is. Sokszor elkészítem még!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-30 18:39

Nekem így csomós lett.
Viszont régen is HIDEG TEJbe tettem bele a búzadarát és együtt forraltam fel, sűrűsödésig és akkor nem lett csomós.
Egyébként finom lett volna, úgyhogy legközelebb, ha csinálok, tuti hideg tejbe fogom tenni a darát.

mesetó
meseto / mesetó Sun, 2013-03-03 15:53

Én még sosem próbáltam tejbegrízt főzni úgy, hogy hideg tejbe tettem volna a darát, és még sosem lett csomós. Úgy szoktam, hogy egy pohárba teszem a darát, és a lassan fövő tejbe, amit egy fakanállal folyamatosan keverek, vékony sugárban csorgatom a darát a pohárból. Próbáld ki egyszer így, biztosan sikerülni fog csomómentesre főzni!

510
tej 375 ml
búzadara 85 g
babérlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
tojássárgája 2 db
parmezán sajt 40 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 30 g