Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi bolognai paradicsomszósszal

Gnocchi  bolognai paradicsomszósszal
Gnocchi  bolognai paradicsomszósszal
110 perc / előkészület: 50 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Részemről azóta szeretnék házilag gnocchit gyártani, mióta először láttam, ahogy a Keresztapa 3-ban Andy Garcia Sophia Coppolát tanítgatja a kis nudlik készítésére...És igen, lehet boltban kész gnocchit kapni, valóban sokkal egyszerűbb belezuttyantani a forró vízbe, mint krumplit nyomingolni, és búzadarával kevergetni, meg azt saccolni, vajon jó-e már az állaga. De ha az ember nem rohan, és finomat akar csinálni, aztán jó társaságban, vidáman, beszélgetve elfogyasztani, akkor megéri vele szöszmötölni! Akárcsak a többi olasz receptem, ez is Marta barátnőm nagymamijától származik.
A ragu már régi társam, kicsit innen-kicsit onnan jött, mióta 18 éves koromban pár próbálkozás után leszoktam az üveges borzalomról, azóta így csinálom.
Úgyhogy ebben a receptben az olasz krumplinudli találkozik egy olasz ragu közép-európai verziójával.
Egyébként, a gnocchi nagyon laktat, és lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de tényleg elég 8 főnek... azért egy kis desszert még belefér utána! :)

hozzávalók / 8 adag

A gnocchihoz

A raguhoz

ajánlat

Én sajnos most elfelejtettem beszerezni, de parmezánforgáccsal megszórva az igazi.


Szólj hozzá!

elkészítés

 

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben kb. 40 perc alatt nagyon puhára főzzük (így könnyebb vele később dolgozni).
  2. Amíg a krumpli puhul, elkészítjük a ragut.
  3. Ehhez egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát.
  4. Rádobjuk a darált marhahúst, kicsit kevergetjük, amíg ki nem fehéredik, sózzuk, borsozzuk.
  5. Utánaküldjük  a hámozott paradicsomot és a nagyon pici kockákra vágott sárgarépát.
  6. Nagyon apróra vágjuk a fokhagymagerezdeket és a bazsalikomlevélkéket, és ezt is a raguhoz keverjük, lefedjük, és néha megkeverve főzzük.
  7. Félidőben (kb. 25 perc elteltével) hozzáöntjük a paradicsomlevet.
  8. Még kb. 20 percig kis lángon főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
  9. Mire elkészülünk a raguval, a krumpli is nagyon puhára főtt. Ekkor krumplinyomóval nagyon jól összetörjük (hogy ne maradjanak benne darabkák), és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  10. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, sózzuk, és fokozatosan hozzákeverjük a búzadarát.
  11. Ha nudli jellegű a massza (formázható, de nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen vékony, kissé lapos rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjű), és késsel kb. 2 cm-es nudlikat vágunk le belőle.
  12. A nudlikat lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a felszínre ( kb. 3-5 perc), szedőkanállal kivesszük őket. Nem szabad egyszerre túl sokat tenni a vízbe, mert hajlamosak összeragadni, és akkor nem nagyon tudunk velük mit kezdeni!
  13. Leöblítjük, és a forró raguhoz keverjük őket.

 

 


  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 171
elküldve: 4
receptkönyvben: 368
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krumplinudli bolognai raguval, olasz búzadarás nudli bolognai mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

memilia
memilia Sun, 2016-01-03 17:43

Szia Nóra!

Ezt is elkészítettem ma, gyorsan elfogyott, ízlett az egész családnak.
Emi

335
burgonya 1 kg
búzadara 300 g
tojás 1 db
2 tk
darált marhahús 50 dkg
sárgarépa 2 kis db
konzerv paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
passzírozott paradicsom 2 dl
fekete bors 1 kk
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint