Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi bolognais sajtmártással

Gnocchi bolognais sajtmártással
Gnocchi bolognais sajtmártással
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először egy újságban találtam ezt a receptet, amit nem sokkal utána el is készítettem. Kicsit több időt igényel, de biztos vagyok benne, hogy megéri!

hozzávalók / 4 adag

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megtisztítjuk, majd héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor kész megpucoljuk, hagyjuk kihűlni, fűszerezzük. Beleütjük a tohást, hozzáöntjük a lisztet, a sajtot, majd tészta állagúra gyúrjuk.
  2. Lisztes deszkán kinyújtjuk és kb 2 cm-es hengereket formázunk belőlük. Amikor ez kész, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  3. A mártáshoz 3 ek olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd rá 1-2 percre a darált húst is. Amikor jól megpirult a hús megfűszerezzük az oregánóval és sóval. Rászórjuk a Bolognai alapot, majd felöntjük vízzel és a borral, puhára főzzük.
  4. A sajtszószhoz a vajat külön tálban felolvasztjuk, hozzáöntünk 2,5 dl tejet és elkeverjük benne a tasak tartalmát. (Én ehhez is szórtam egy kis sajtot.) Folyamatos kevergetés alatt kb. 5 perc alatt kész.
  5. Egy tűzálló tállba a gnocchi-t a bolognai mártással rétegezve helyezzük el. (1 sor gnocchi, ráöntünk 1 sort a bolognai mártásból, rá a sajtszósz + reszelt sajt, aztán még 1 sor gnocchi stb..)
  6. A tetejére kerül a sajtszósz, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt kész. Jó étvágyat!:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 920
elküldve: 3
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos gnocchi, sajtos-bolognais gnocchi, húsos gnocchi

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

555
finomliszt 12 dkg
burgonya 50 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 5 dkg
darált pulykahús 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 3 ek
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bolognai alap 1 csomag
víz 2.5 dl
fehérbor 0.5 dl
sajtszósz 29 g
tej 2.5 dl
sajt 5 dkg
vaj 2 dkg