Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal

Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal
Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy szerelmem, Jenei Tamás (TV Paprika) készítette még vagy 2 éve, gyorsan lekapartam egy fecnire, azóta nagyon sokszor elkészítettem már. Zsenialitása az egyszerűségében rejlik: egyrészt a gnocchit nem kell külön megfőzni, másrészt külön mártást készíteni. Na és az íze...azonnal egy olasz kisvendéglőben érzi magát az ember. Jenei Tamás füstölt lazaccal és spárgával göngyölt halibutfilét készített mellé, de ez így önmagában is nagyon laktató. Majd elkészítem a halibutot is (míg van spárga) és felteszem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sok szeretettel ajánlom AzEszternek, ha már áttért a nyúlbogyó-evők táborába :) Remélem sem ő, sem más vegetáriánus nem sértődik meg ezen...nem "bántásiból" írtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.)
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, a darabokra vágott szárított paradicsomot, valamint a cukorborsót és pár percig együtt pirítjuk (vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen, kevergessük, illetve legjobb, ha rázogatjuk a serpenyőt, hogy ne nagyon törjük össze a gnocchit.)
  3. Felöntjük a tejszínnel és addig főzzük, míg a tejszín mártás-sűrűségű lesz és szépen bevonja a gnocchikat (pár perc). 
  4. Gyengéden sózzuk-borsozzuk (vigyázva, mert a szárított paradicsom elég sós.)
  5. Parmezánforgáccsal tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 711
elküldve: 6
receptkönyvben: 462
elkészítve: 19/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oroszjucus
oroszjucus Thu, 2014-04-24 12:57

Huu, ez nagyon finom! Köszönöm a receptet! Ilyen technikával még nem főztem gnocchit, de ez sokkal jobban ízlik, mint a vízben főzős verzió. Nagyon szépen köszönöm még egyszer! További sok sikeres receptet kívánok neked!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Wed, 2011-10-19 10:50

Kedves Juci!
épp a minap láttam a receptet a TV Paprikán és a honlapjukon is megtaláltam (http://www.tvpaprika.hu/Receptek/F/Fustolt_lazaccal_toltott_halibut_rola...), ott kicsit másképp írja, és nekem gyanúsan sok a 40 dkg gnocchihoz a 3 dl húsleves és 8 dl tejszín, de majd meglátjuk, épp most készül... :-)
Azért köszi, hogy feltetted a receptet, mivel így legalább el tudom menteni a receptkönyvemben.

Üdv, Andi

juli76
juli76 Mon, 2012-12-03 21:23

Emlékszel még, hogy hogy sikerült? több tejszín vagy kevesebb kell hozzá? Ezt vajon felszívja a gnocchi? Milyen a fagyasztott gnocchi, ugyanilyen lesz sajátkészítésűbőlis?

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2012-12-06 23:17

követheted nyugodtan a receptet, én már nagyon sokszor készítettem és mindig jó lett :) általában zacskós gnocchiból (friss).

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Tue, 2012-12-04 08:42

szia, nem emlékszem sajnos konkrétan, akkor, egyszer készítettem, de mintha az rémlene, hogy így jó volt, ahogy le van írva. Mindenesetre a TV paprikás recept biztosan jó, azzal is összevetheted az arányokat. Sok sikert, bocs, hogy nem sokat tudtam segíteni.
Andi

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-06-19 20:08

Szia Jucikám!
Megcsináltam vacsira, nagyon jó, gyors kis kaja, nagyon szépen köszönjük!
Viszont szerencsére sikerült vennem sózatlan szárított paradicsomot, mi a sósat nem nagyon szeretjük. Mennyei volt. Amilyen gyors, olyan finom. Biztos, hogy többször is fogunk ilyet enni, mert vettem 5 doboz gnocchit. Elég lesz egy darabig...
Puszizlak! :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-06-18 14:18

Drága Jucikám!
Cukorborsó vagy! :-))))
És hogy mennyire nincsenek véletlenek: épp tegnap este bevásárláskor az uram betett a kosárba egy doboz gnocchit. Csak még nem tudtam, mit kezdjek vele. Látod!
Amíg meg ilyen recepteket teszel fel, biztos vagyok benne, egy nyúlkolléga sem fog megsértődni ezen... :-D
Sok puszi!

980
gnocchi 40 dkg
olívaolaj 1 dl
cukorborsó 20 dkg
habtejszín 6 dl
szárított paradicsom 12 db
fokhagyma 5 gerezd
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg