Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi spenótos-tejszínes mártásban

Gnocchi spenótos-tejszínes mártásban
Gnocchi spenótos-tejszínes mártásban
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom azt mondja, hogy isteni finom  smiley.

hozzávalók / 4 adag

A gnocchi-hoz

A mártáshoz

ajánlat

Reszelt parmezánnal ízesíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit vagy héjában vagy meghámozva enyhén sós vízben megfőzzük, és krumplinyomó segítségével összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tejet, és jól összedolgozzuk.
  3. A keveréket enyhén belisztezett deszkán 2 percig gyúrjuk.
  4. A masszát négy felé osztjuk, és 2,5 cm átmérőjű hengereket sodrunk.
  5. A hengert 1,25 cm-es darabokra vágjuk. A gnocchi-kat villával közepén egy kicsit összenyomjuk.
  6. Sós forró vízben megfőzzük (amikor az utolsó is feljött a felszínre, még egy percig főzzük). Leszűrjük.
  7. A mártáshoz a spenótot pár percig forró vízben megfőzzük (hogy összeessen), lecsepegtetjük, és összevágjuk.
  8. Közben serpenyőn megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a spenótot és a tejszínt.
  9. Ha kezd besűrűsödni, beleforgatjuk a gnocchi-kat.
  10. Sóval, feketeborssal ízesítjük. Lassú tűzön még egy-két percig pároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 32 626
elküldve: 5
receptkönyvben: 257
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos gnocchi, burgonyás nokedli spenótmártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mahi
Mahi Thu, 2013-03-28 10:18

Kedves Damilli!

Többször elkészítettem már ezt a gnocchit, illetve bármilyen új ízesítési ötletet találok, akkor is ezt az alapreceptet használom. A kérdésem az, hogy próbálta már lefagyasztani? Ha összegyúrnék többszörös adag tésztát, akkor azt kis gombócokban le lehetne úgy fagyasztani, hogy legközelebb csak kiolvad, formázom és mehet is a forró vízbe?

Köszönettel:
Mahi

Damilli
Damilli / Damilli Sat, 2013-03-30 15:14

Kedves Mahi!

Nagyon örülök, hogy bevált a recept. Igen, próbáltam lefagyasztani, csak nem a kisgombócokban, hanem kész gnocchi-kat. így is jó volt.

Üdv. Damilli

396
burgonya 500 g
finomliszt 1.5 bögre
tej 1 ek
0.5 teáskanál
spenót 30 dkg
főzőtejszín 250 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek