Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gödöllői töltött jércecomb

Gödöllői töltött jércecomb
Gödöllői töltött jércecomb
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a töltött csirkét, különösen ezt a gödöllői változatot, mert nagyon kellemes ízű a tölteléke.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetjük egész csirkével, vagy feldarabolhatjuk. Mi a combokat szeretjük ezért általában abból készítem. Ha egészben töltjük a csirkét, a hasüregét jól dörzsöljük be sóval és majorannával. Ne töltsük túl feszesre a csirke bőre alá a tölteléket, mert sütés közben kirepedhet. Sütés közben többször locsoljuk meg, hogy ne száradjon ki nagyon. Ha marad töltelék, rakjuk a hús mellé, és süssük meg a csirkével együtt.
Köretnek párolt rizs illik hozzá, vajon párolt gyümölcsökkel körítve. A gyümölcsöket - ami  lehet alma, szilva, ananász -, megmossuk, és szeleteljük. Majd vajat olvasztunk, és megpároljuk rajta őket. Forrón azonnal tálaljuk.
Kiváló ünnepi ebéd. Mellé soproni kékfrankost ajánlunk a terített asztalra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, és a bőrét fellazítjuk, besózzuk.
  2. A füstölt tarját felkockázzuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, és 5 mm-es kockákra vágjuk.
  4. A csirkemájat megmossuk, és szintén apró kockákra vágjuk.
  5. A füstölt tarját kevés vajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét.
  6. Hozzátesszük a gombát és a csirkemájat. Lassan megpirítjuk.
  7. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és meghintjük a vágott petrezselyemzöld felével. A ragut félretesszük, hűlni hagyjuk.
  8. A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  9. Beletesszük a tojásokat és a petrezselyemzöld másik felét.
  10. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd hozzáadjuk a kihűlt ragut, és jól összekeverjük.
  11. A csikecombok bőre alá töltjük a tölteléket.
  12. A sütőedényt kikenjük zsíradékkal, és meghintjük kevés zsemlemorzsával.
  13. Lerakjuk a töltött csirkecombokat. Hideg zsírral megkenjük a bőrüket.
  14. Megszórjuk majorannával, és ropogósra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 086
elküldve: 3
receptkönyvben: 163
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Töltött csirkecomb gödöllői módra, gombás-májas töltött csirke, csirke gombás-májas töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-24 11:54

Hmmmmmm, ez igen! A látványtól összefutott a számban a nyál.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-24 10:00

Csirkeimádatom következő alanya, köszi a receptet, máris szeretjük, és receptek közt, csinálom,csinálom, nem hagyható ki!Köszi!Éva-Anyóca

951
csirkecomb 8 db
zsemle 3 db
füstölt-főtt tarja 10 dkg
csirkemáj 15 dkg
csiperkegomba 15 dkg
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
disznózsír 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek