Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gofri 8. - mogyoróvajas

Gofri 8. - mogyoróvajas
Gofri 8. - mogyoróvajas
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gofrireceptek közül az élesztősre esküszöm. Hogy miért? Mert az élesztő miatt nagyon jó állagú lesz a tészta, sokkal könnyebben lehet megsütni. Ezzel elkerülhető az a konyhai terror, hogy a gofrisütő gép orrán-száján folyik a tészta. Ugyanakkor lapos sem marad, és az állaga könnyed-habos.
Ez egy régóta bevált recept, gondoltam, megbolondítom némi mogyoróvajjal. Azt kell, hogy mondjam, nagyon jót tett neki. A mogyoróvaj íze éppen csak, diszkréten érződik, főleg, ha csak önmagában, esetleg némi porcukorral megszórva fogyasztjuk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A fenti mennyiségből 20 db gofri lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést készítünk, abba belemorzsoljuk az élesztőt, 1 tk cukrot szórunk rá, és egy kis langyos tejet öntünk rá.
  2. Megvárjuk, míg felfut (5 perc), majd a többi hozzávalót (kivéve az olvasztott vajat) hozzáadva, elektromos mixerrel bedagasztjuk. A végén beledagasztjuk az olvasztott vajat is.
  3. Lefedve legalább fél órán át kelesztjük, majd gofrisütőben megsütjük. (Tipp a sütéshez: nekem 2 "rekeszes" négyzet alakú gofrisütőm van, tapasztalatom szerint 2-2 evőkanálnyi mennyiség fér el benne kényelmesen, kifolyás nélkül. A tésztát szépen oszlassuk el a sütő felületén, és a fedelet ne zárjuk rá, csak hajtsuk le, így is megsül, viszont tutira nem folyik ki oldalt-elől-hátul. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 987
elküldve: 5
receptkönyvben: 358
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mogyoróvajas gofri, waffel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niurka
Niurka Thu, 2011-03-24 00:17

Gyöngycukor is kell bele. Sütéskor nem olvad el, így evés közben "rábukkan" az ember, isteni!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-03-21 16:56

Nyilván vennem kell egy gofrisütőt, Juci! :-))) Kiskoromban imádtam a gofrit, Csongrádon, a Körös-torokban szuper jót lehetett kapni, és csokis tejszínhabbal ettem. Azóta sem volt szerencsém hozzá, pedig olyan jó kis édesség. Az illata is isteni. Jó az akis zománcos tálad is. Nekem is van hasonló, csak régi és kopott. Pussz: Gabi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2011-03-21 17:18

Ha kihagyod belőle a mogyoróvajat, és egy picit több olvasztott vajat teszel bele, máris megvan az igazi retró gofri:) az én sütőm se egy nagy márka, hauser, párezer Ft...:)
pussz

512
finomliszt 400 g
tej 500 ml
élesztő 2.5 dkg
tojás 4 db
1 csipet
vaj 10 dkg
mogyoróvaj 5 teáskanál
cukor 2 ek