Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Goji-bogyós turmix fodros kellel

Goji-bogyós turmix fodros kellel
Goji-bogyós turmix fodros kellel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Egy éve fogyasztom és csak azt sajnálom, hogy nem kezdtem el jóval elöbb. Ha nem teszünk bele datolyát és banánt akkor egy nagyon alacsony kalóriatartalmú italt kapunk. Tehetünk bele frissen csavart naracslét, ananászt. Az igazsághoz az is hozzá tartozik sokan azt tartják, hogy ne keverjünk nyers zöldséget gyümölccsel. A fodros kel párolva köretként is nagyon egészséges.

Egy finom egyszerű változata:  1 marék sóska,  1 db alma, 1 db banán.

Finom és egyszerű, nagyon laktató.

Véletlenül sóskát írtam de spenótra gondoltam, elnézést.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rostos, sok vitamin és fehérje van benne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fodros kelt a szárától megtisztítjuk (csak a levelét használjuk fel).
  2. A hozzávalókat megmossuk, és turmixgépben pépesre mixeljük.
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: ital
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

green smootie, zöldséges turmix banánnal, sóskás turmix

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2012-06-13 22:09

Kedves Kristina!
Újra és újra a receptjeidnél lyukadok ki!:)) Nagyon szeretem őket, szerintem megéri az a sok energia, amit a nyers ételek megismertetésére fordítassz, mert itt a nosalty-n nem sok ilyen van. Ma megvettem a biokelkáposztát, hogy elkészítsem ezt a zöldturmixot, amiket az üzletekbe árulnak, abból nem mertem, mert tele vannak vegyszerekkel. Holnap reggel ezzel fogok indítani, pláne, hogy írtad, hogy sok jótékony hatását tapasztaltad meg. Érdekelne, hogy mik ezek és az is, hogy nem puffaszt-e így nyersen a kel, mert utána dolgozni kellene mennem.... :)
Még egyszer gratulálok!
üdv, Dia

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-06-14 11:09

Kedves Dia!
Nagyon szépen köszönöm és az öröm kölcsönös:) (azt hiszem egy hajóban evezünk:)!
Azt nem mondhatnám (sajnos), hogy minden bio amit mi eszünk de a kelkáposztát én is csak vegyszermentesen fogyasztom. Ha üres gyomorra fogyasztod akkor biztosan nem fog puffasztani, és a fogyasztását követően ne egyél főtt ételt. Így hamar megemésztődik a gyomrodban.
Saját tapasztalataim: nagyon jó hatása van a szemekre, bőr, emésztőrendszer, légzés.
Reggel amikor elfogyasztom nagyon sok energiám van utána, a szemeimre is nagyon jó hatással volt, és a bőröm legalább 15-évet fiatalodott (igaz rendszeresen iszom). Nálam méregtelenítésre is nagyon jól bevált. Lehet azért mert rendkívüli hatása van a carcinogén sejtekre és a rák megelőzésére én úgy vettem eszre, hogy teljesen megfiatalítja a testet és kitisztítja a szöveteket.
Csak arra vigyázz, hogy ne keverd kálcium tartalmú ételekkel ugyanis a fodros-kelkáposzta hajlamos gátolni a kálcium felszívodását (legalábbis a szakértők ezt mondják-írják).
Még egyszer nagyon szépen köszönöm.
Kellemes szép napot!
Üdv,
Kristina/RAW

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-06-15 22:32

Kedves Kristina!
Köszönöm válaszod! :) Nagyon inspiráló volt, hogy milyen jó hatásai vannak a turmixnak, szerintem aki elolvassa, másnaptól biztos inni fogja a zöld turmixokat...Én is kipróbáltam, de nem sikerült ilyen szép egyneműre turmixolni, mint a tied, kicsit darabos maradt. Azért megittam, de azt hiszem rendelnem kellene egy profi turmixgépet ezekhez az italokhoz! Te hány percig turmixolod? Csak a kelnek van ilyen jó hatása, vagy általában a zöldturmixokról írtad?
Még egyszer köszi!
Üdv,
Dia

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-06-16 14:08

Kedves Dia!
En is nagyon szepen koszonom, hogy kiprobaltad a zold-turmixomat:) Probald meg eloszor a fodroskelt beletenni a turmixgepbe vizzel (ha tul sok vizet raksz bele akkor darabos maradhat) turmixold 1-percig utana a kemenyebb hozzavalokat azutan megint turmixolni lassan tobb vizet adagolni...es igy tovabb. Azt hiszem igy talan 5-percre lesz szukseged. De ha a turmixgeped felforrosodik akkor varni kell egy kicsit amig lehul. Nekem ezert van ket olcso gepem hogy cserelhessem a motort.
A kel az eggyik legjobb de termeszetesen salata leveltol kezdve spenotot is lehet bele tenni.
Van amikot spenotot rakok bele vagy salatat, vagy egy nagy csokor petrezselymet sok almaval. Neha meg csak improvizalok abbol ami eppen van itthon.
Tudod en nemtudnek 1-2kg zoldet salata formajaban megenni, igy a turmix szamomra nagyon jo megoldas:) A profik meg azt is mondjak, hogy ragjuk a zoldturmixot, igy a gyomornak kevesebb energiara van szuksege az ital emeszteseben.
Kellemes szep hetveget kivanok.
Kristina/RAW

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2012-06-18 10:35

Köszönöm szépen a jó ötleteket!:)
Lehet hogy tényleg a sok víz volt a gond...ma salátával, mentával és őszibarackkal próbáltam ki, ez már jobban sikerült!
Igen, a zöldturmix nagyon jó megoldás a salátafogyasztásra, mert reggel ritkán kíván meg az ember egy tállal a salátákból!
Nagyon kellemes napsütéses zöld napokat kívánok!:)
Üdv,
Dia

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-06-18 13:03

Nyami:)) őszibarackos ..nagyon finom!
Neked is kedves Dia nagyon szép, kellemes napot kívánok:)
Üdv,
Kristina

kocmansz
kocmansz Sat, 2012-04-14 22:44

örömmel tettem. teljesen egyetértek. Boutenko-t azért ajánlottam, mert lényegében ő fedezte fel a zöld turmixokat és ő indította el ezt a mozgalmat Amerikában (eredetileg csak nyersevő volt). Onnan terjedt tovább, és hála az égnek, egyre többen fogyasztják. A könyv második fele kizárólag a zöld turmixokról szól: hogyan találta ki, milyen csodás hatásai vannak, tudományos háttér és persze sok-sok recept. További egészséget és minden jót! :)

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-04-14 23:29

Néhány éve egy interneten rendelt csomagban ajándéként kaptam egy DVD-t. David Wolfe, és még sokan mások, orvosok, természetgyógyászok elemezték a nyersevés gyógyító hatásait. Így bukkantam Victoria Boutenko-ra a neten:) Talán ezért is örültem meg annak amikor megemlítette.
Önnek is minden jót, és egészséget:)

kocmansz
kocmansz Sat, 2012-04-14 21:30

2 hozzáfűzni valóm volna csak: 1. az ún. green smoothie-k nagyon finomak, és inkább édesek -a gyümi miatt (olyan ízűek, mint a gyümölcs, amivel turmixoljuk. Mert ugye a saláta féléknek nem nagyon van ízük...). 2. a zöld levelek nem tekinthetők "zöldségeknek" abból a szempontból, hogy az emésztés során bármivel keverve jól működnek. Kvázi az egyedüli élelmiszer, ami mindennel párosítható. Inkább az szokott lenni a javaslat, hogy csak 1-2 féle gyümölccsel turmixoljuk együtt, mert annál nehezebben emészthetőek. Ezeknek a zöld turmixoknak pedig pont abban rejlik a gyógyhatásuk, hogy éhgyomorra fogyasztva, péppé turmixolva szinte pillanatok alatt felszívódnak. (Témába vágó hasznos könyv -sok recepttel, hihetetlen felfedezésekkel és eredményekkel: Victoria Boutenko: A nyers étel csodája, ill. a magyar Lénárt Gitta: Élő ételek könyve) Én is fogyasztom, több éve. Hosszú lenne leírni mi mindent köszönhetek ezeknek a zöld italoknak.

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-04-14 22:26

Kedves Kocmansz,
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólását:)
1:Teljes így van az íze édes és nagyon finom.
2:"a zöld levelek nem tekinthetők "zöldségeknek" teljesen egyett értek, a zöld levelek frissek könnyűek, gyorsan emészthetőek. Reggel én is ezzel kezdem a napot, és bizony hosszú lenne leírni, hogy mi mindent köszönhetek a greem smoothie-k (az életemet például).
Nagyon köszönöm a könyv ajánlatokat.
Üdv
RAW

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2012-04-12 15:21

Háát próbálom elképzelni, milyen lehet... amúgy a sóskát leszámítva egyik hozzávalóval sincs bajom, de így együtt...összeturmixolva...biztosan nagyon egészséges....de inkább nem kérem :(

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-04-12 15:31

Kedves Zsuzsi,
Tökéletesen megértelek, nekem is ez volt a véleményem... Én inkább a petrezselymet hagynám ki ha csak most próbálom ki elöször.
Üdv
RAW

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-04-12 13:27

Még annyit hozzá szeretnék tenni, hogy az íze édes (nem keserű vagy kesernyés) és nagyon ízletes. Nem kell befogni az orrunkat, ahoz hogy letudjuk nyelni:) Egy kedves barátnőmnek elkészítettem, és bizony annyira ízlett neki hogy most már minden reggel ezt fogyasztja. Nagyon sok jó dolgot mondott róla. 9-kilót fogyott, nincsen már semilyen bélműködési problémája, és kicsattan az egészségtől annyira jól érzi magát.
Üdv.
RAW

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-04-11 12:53

Az egészséges leveles

A fodros kel remek forrása az olyan fontos tápanyagoknak, mint az A-, C-, E-, K- és B6-vitamin, növényi fehérjék és az élelmi rostok. Olyan ásványi anyagokkal lát el minket, mint a mangán, a vas, kalcium, réz és kálium.

Egyetlen tányérnyi fodros kelből készült étel fedezi napi C-vitamin szükségletünk 88%-át. Ez a vízoldékony antioxidáns csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Gyulladáscsökkentő, hatékonyan segít az asztma és az ízületi gyulladások elleni védekezésben. Rosttartalma révén tisztítja a vastagbelet, védi emésztőrendszerünket.

Mangántartalma elérhetővé teszi a táplálékkal felvett szénhidrátok és fehérjék energiatartalmát, könnyebben jönnek létre az idegrendszer működését serkentő zsírsavak.

E-vitamin tartalma csökkenti az emlékezőképesség esetleges hanyatlását. A zsírban oldódó E-vitamin hatékonyabban szívódik fel, ha zsiradékkal együtt fogyasztjuk. A fodros kelt tehát mindig öntsük nyakon egy kis olajjal, hogy elősegítsük ezt a folyamatot.

S végül, de nem utolsósorban ki kell térnünk kéntartalmú hatóanyagaira, amelyek serkentik a szervezet méregtelenítő folyamatait, és segítenek egyes daganatos betegségek (mell-, petefészek-, tüdő-, prosztatarák) megelőzésében.

Az információ erről a weboldaról származik: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mi-fan-terem-fodros-kel

68
kelkáposzta levél 2 közepes db
sóska 50 g
petrezselyem 0.5 csokor
aszalt gyümölcsök 2 dkg
citromlé 1 citromból nyert
banán 1 közepes db
datolya 4 db
víz 9 dl
lenmagolaj 0.25 teáskanál