Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gojibogyós-amarántszelet

Gojibogyós-amarántszelet
Gojibogyós-amarántszelet
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "szuperélelmiszerként" számon tartott goji bogyó Ázsiából, főkét Kínából származó aszalt gyümölcs. Előszeretettel fogyasztják gyógyhatása miatt, kiemelkedően magas a C-vitamin tartalma, de emellett 18 féle aminosavat és 21 féle ásványi anyagot is tartalmaz. Valamint több béta karotin van benne, mint a sárgarépában, és bőségesen tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is. Bátran fogyasszátok önmagában, süteményekbe, turmixokba vagy akár zabkásába, chia pudingba keverve. Puffasztott amaránttal kombináltam, aminek kiemelkedő a vas, kálcium, magnézium és a cink tartalma. Én nagyon szeretem reggelire enni bármilyen gyümölccsel összekeverve (mostanában épp gránátalmával), de turmixba téve is nagyon jó. Először próbáltam ki édességként, így is isteni finom. A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen nagyobb bio boltban. Mérőpoharam 2,5 dl-es. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tahinit, mézet, kókuszolajat vízgőz felet megolvasztjuk, a mandulát serpenyőben megpörköljük, és durvára vágjuk.
  2. A puffasztott amarántot összekeverjük a kókuszreszelékkel, pörkölt mandulával, goji bogyóval, és hozzáöntjük a tahinis-mézes kókuszolajat, és jól összedolgozzuk. Ha megnyomkodjuk a spatulával, össze kell ragadnia, ha nem ragadna, adjunk még hozzá olvasztott kókuszolajat.
  3. Ezt az egész "masszát" egy folpackkal kibélelt kenyérforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a mélyhűtőbe, míg készítjük a csokibevonatot.
  4. A csokit megolvasszuk vízgőz felett a cocomassal, és rákenjük óvatosan az amarántos keverékünkre, a tetejét goji bogyóval díszítjük, óvatosan belenyomkodjuk.
  5. Majd berakjuk a hűtőbe dermedni egy éjszakára, fontos, hogy hűtőben is tároljuk, mert ha a kókuszolaj megolvad, széteshet az egész.
  6. Pörkölt szezámmagot is adhatunk még hozzá, vagy bármilyet magot ízlés szerint.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 418
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Organichicks

Mióta szakács: 2017.01.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amaránt, goji bogyó, vegán, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

327
puffasztott amarant 1 bögre
mandula 10 dkg
kókuszreszelék 3 ek
kókuszolaj 3 ek
goji bogyó 3 ek
tahini 1 ek
agávé szirup 1 evőkanál
étcsokoládé 100 g
kókuszkrém 3 ek