Egy finom gombás recept. Köretként is tálalhatjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk. A megtísztított hagymát apróra vágjuk. A gombát megtísztítjuk. A nagyobb darabokat elfelezzük.
A forró olajban a szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a hagymát, és 2 perc alatt üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, a rozmaringot, a citromlevet, és további 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük. A gombát egy kivajazott gratin formába öntjük.
A crème fraîche-t a tojássárgával krémesre keverjük, hozzáadjuk a metélőhagymát, és a gombára öntjük. A vajat elosztjuk a gombán.
Előmelegitett sütőbe toljuk, és megsütjük.
*hirdetés/ajánlat
A szalonnát apró kockákra vágjuk. A megtísztított hagymát apróra vágjuk. A gombát megtísztítjuk. A nagyobb darabokat elfelezzük.
A forró olajban a szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a hagymát, és 2 perc alatt üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, a rozmaringot, a citromlevet, és további 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük. A gombát egy kivajazott gratin formába öntjük.
A crème fraîche-t a tojássárgával krémesre keverjük, hozzáadjuk a metélőhagymát, és a gombára öntjük. A vajat elosztjuk a gombán.
Előmelegitett sütőbe toljuk, és megsütjük.
Hozzászólások (1)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagyon jó! Szép gombát hozott a férjem (előzetes megbeszélés nélkül), és hirtelen nem tudtam, mit kezdjek vele, mert egyik "szokásos" gombás ételt se kívántam. Kerestem valami újat. Erre esett a választás, mert minden volt hozzá itthon. Finom. Bekerült a receptgyűjteménybe.