Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gomba gratin

Gomba gratin
Gomba gratin
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom gombás recept. Köretként is tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A megtísztított hagymát apróra vágjuk. A gombát megtísztítjuk. A nagyobb darabokat elfelezzük.

  2. A forró olajban a szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a hagymát, és 2 perc alatt üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, a rozmaringot, a citromlevet, és további 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük. A gombát egy kivajazott gratin formába öntjük.

  3. A crème fraîche-t a tojássárgával krémesre keverjük, hozzáadjuk a metélőhagymát, és a gombára öntjük. A vajat elosztjuk a gombán.

  4. Előmelegitett sütőbe toljuk, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 955
elküldve: 3
receptkönyvben: 253
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombaragu crème fraîche-val, szalonnás-gombás sült egytálétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Tue, 2014-03-04 08:16

Nagyon jó! Szép gombát hozott a férjem (előzetes megbeszélés nélkül), és hirtelen nem tudtam, mit kezdjek vele, mert egyik "szokásos" gombás ételt se kívántam. Kerestem valami újat. Erre esett a választás, mert minden volt hozzá itthon. Finom. Bekerült a receptgyűjteménybe.

316
füstölt szalonna 40 g
vöröshagyma 1 kis fej
csiperkegomba 500 g
napraforgó olaj 1 ek
rozmaring 0.5 tk
citromlé 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
crème fraîche 150 g
tojássárgája 1 db
snidling 1 ek
vaj 1 ek