Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gomba szoté

Gomba szoté
Gomba szoté
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A román tengerparton ettem ilyet egy vendéglőben, és akkor elhatároztam, hogy ezt nekem is feltétlenül el kell készítenem. Kitűnő köret bármiféle szárazabb hús mellé.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben megtakarítjuk a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gombát nem kell annyira apróra, mert amúgy is összesül.
  2. Olívaolajon odatesszük a hagymát dinsztelődni.
  3. Amikor üveges lett, és láthatóan megpuhult, ráborítjuk a gombát és a fokhagymát.
  4. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem lepje el az egészet, és fűszerezzük.
  5. Fedő alatt puhítjuk kb 5-7 percig közepes tűzön, majd fedő nélkül lassú tűzön addig, amíg a víz lefő róla, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki túlságosan.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 983
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Imolkaa

Mióta szakács: 2012.09.07.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Szoté gomba, champignon sauté, gombaköret

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ákos1988
Ákos1988 Wed, 2016-03-09 12:44

Zseniális recept! Én jobb híján olíva olaj helyett napraforgóolajjal, borsikafű helyett borssal, balzsamecet helyett rizsecettel csináltam, de így is nagyon ízlett. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

99
csiperkegomba 10 nagy db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 1 teáskanál
petrezselyem 0.5 csokor
tárkony 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint