Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombafasírt A kis gasztronauta konyhájából

Gombafasírt A kis gasztronauta konyhájából
Gombafasírt A kis gasztronauta konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gasztroújságokban jobbnál jobb gombás ételekkel találkozni, ezt a receptet is ott találtam. A képen fokhagymás tejföllel tálaltam, de tartármártással lenne az igazi. A tartármártás elkészítése a "Gombafejek Orly módra" receptemnél található.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy egy nagy adag salátával fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat meghámozzuk, folyóvíz alatt alaposan megmossuk, és felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát és pár percig együtt pirítjuk. Fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Felaprított petrezselyemzöldet adunk hozzá, és hagyjuk kihűlni.
  4. Keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  5. Vizes kézzel formázzuk, és kevés olajban aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 63 327
elküldve: 17
receptkönyvben: 761
elkészítve: 38/52
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csiperkegomba-fasírt, gombás fasírt, vega gombafasírt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

virth.viktoria
virth.viktoria Fri, 2015-02-27 17:42

Köszönöm a receptet!
Mennyei lett! Jobb mint a hagyományos fasírt, pedig azt is nagyon szeretjük! :-)

mazsi49
mazsi49 Wed, 2013-06-26 14:46

Elkészítettem, és most laktam jól vele. :) Gratulálok, nagyon ízletes étel, degeszre ettem vele magam. ;) Csak egy apró megjegyzés: a 4. pontnál kimaradt a tojás, de én azért beletettem... Még egyszer GRATULÁLOK a recepthez! Juli

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2013-07-08 15:52

Kedves Juli!
Nagyon szépen köszönöm! :) örülök, hogy ízlett, az elírást pedig azonnal javítom, köszi, hogy szóltál! :)

Üdv:
Bea

152
csiperkegomba 0.5 kg
zsemle 2 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint