Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombafasírt PiriButyok konyhájából

Gombafasírt PiriButyok konyhájából
Gombafasírt PiriButyok konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor az ember hazatér egy kis reggeli gombaszedésből nincs jobb dolog, mint mikor a frissen szedett gombából egy jó kis sült étel készül. De az ízvilágon az sem csökkent semmit, hogy ha a gomba nem teljesen friss.Legelőször apukám készítettel el a családnak eme remek étket (hagyományos) fasírt. A család hamar rákapott, így ma már többször van gombafasírt, mint sima fasírt.

Forrás: Dr. Lévai Judit: Terítéken a gomba

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megfelelően előkészített gombát (akár több fajtából is) felaprítjuk és zsíron, vagy olajon petrezselyemmel addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
  2. A gombát összedolgozzuk a zsemlével és 1 egész tojással, majd sóval, borssal, majorannával ízesítjük.
  3. Zsemlemorzsában megforgatva kézzel pogácsákat formálunk belőle.
  4. Olajban kisütjük, akár a sima fasírtot.
  5. Rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 355
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Butyok

Mióta szakács: 2012.09.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, gombából készült fasírt, petrezselymes gombafasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timancs
Timancs Wed, 2012-11-07 10:51

Fantasztikusan finom étel! Én "Stefániaként", azaz főtt tojással töltve, egyben szoktam megsütni a gombafasírtot és eddig mindenkinek ízlett! Tényleg érdemes kipróbálni!

1177
gomba 40 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
sertészsír 1 ek
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl