Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombafasírt sütőben sütve

Gombafasírt sütőben sütve
Gombafasírt sütőben sütve
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem ma ebédre sütőben sült hasábburgonyával. De nagyon finom bármilyen főzelékhez is feltétnek. Ha kicsi gombócokat formázunk, akkor hidegkonyhai tálba is rendezhetjük. A feltüntetett mennyiségek a már tisztított súlyok. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 175 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Beletesszük egy mélyebb tálba.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 1 dkg kókuszzsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a gombához.
  3. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és a gombához tesszük ezt is a többi fűszerrel együtt.
  4. Beleütjük a tojásokat. Botmixerrel pépesítjük.
  5. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és jól összekeverjük.
  6. A maradék 2 dkg kókuszzsírt felolvasztjuk.
  7. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük a felolvasztott kókuszzsír kb. felével. A masszából gombócokat formázunk, és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A maradék kókuszzsírral megkenjük a tetejüket.
  8. Hideg sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük.
  9. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom, egészséges ételt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 40 451
elküldve: 6
receptkönyvben: 328
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombafasírt, zöldségfasírt, hagymás gombafasírt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnicc
bnicc / bnicc Sun, 2015-10-18 12:28

Szia!

Hihetetlen, de nagyon finom lett! Igaz nekem sokkal több morzsa kellett bele, mert nagy víztartalma volt a gombának. Szupi recept!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2015-10-18 12:33

Szia! Örülök, Hogy elkészítetted, és ízlett Neked! Igen, a zsemlemorzsa mennyisége változhat a gomba nedvességtartalmától. Egészségedre kívánom! Köszönöm a kedves visszajelzésedet! További szép napot kívánok! Üdvözlettel: Kinga

villette
villette Sat, 2015-02-07 23:31

Szia. Ma megcsináltam, zsemlemorzsa helyett kicsit megdarált zabpelyhet raktam bele. Nagyon finom! Köszi a receptet. :)
Üdv: Kriszti

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2015-02-08 10:43

Szia Kriszti! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Örülök, hogy ízlett. Van egy egybesült gombafasírtom is, abban zabkorpa van. és mozzarella sajt van a közepén. Nagyon finom zabbal is, én azért szeretem a korpát mert azt nem kell darálni. Szép napot kívánok! Üdvözlettel:Kinga

eszter.torok
eszter.torok Tue, 2014-06-03 14:08

Szuper recept. Ki fogom a hétvégén próbálni. De én szeretném a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesíteni. Mennyi kellhet bele? Amennyi már formálható masszává teszi?

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2014-06-03 14:23

Szia! Szerintem inkább zabkorpával próbáld, vagy a zabpelyhet kicsit törd össze, vagy daráld le. És igen, annyit tegyél bele, hogy formálható massza kerekedjen belőle. De a zabkorpa az megszívja magát, így először ne masszív masszát csinálj, hanem pihentessed 15-20 percet, és akkor meglátod, hogy kell-e még bele. Remélem ízleni fog! Jó sütést kívánok! Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2014-05-27 07:05

Nagyon gyorsan megvan egyébként, és ízleni fog, mert tényleg fincsi! Kiváncsi vagyok Panka, hogy Neked hogy ízlik! Majd jelezd légyszi! Jó tanulást!

Zorka0
Zorka0 Sat, 2014-03-15 12:58

Szia! Nagyon tetszik a recept, ki fogom próbálni.
Miért hideg sütőbe tegyük?

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2014-03-15 13:29

Szia! Köszönöm szépen! Én mindig hideg sütőben kezdem a sütést, esetleg langyosba, és ebben kivételt képez a piskóta, mert azt viszont mindig előmelegített sütőbe kell tenni. De szerintem, ha előmelegíted a sütőt, akkor sem lesz semmi különös, de én szeretem ha a sütővel együtt melegszik az étel is fel, és nem egy tűzforró sütőbe tolom be. És a sütési időnél is természetesen, az én általam elkészített étel idejét adom meg. Üdvözlettel: Kinga

206
csiperkegomba 60 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 3 db
kókuszzsír 3 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 1 dkg