Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémes pirítós natúr csirkemellel

Gombakrémes pirítós natúr csirkemellel
Gombakrémes pirítós natúr csirkemellel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vizsgaidőszakban próbálok minél hamarabb elkészíthető, de laktató ételeket készíteni. Ha lusta vagyok elmenni a boltba, akkor általából abból főzök, ami épp van otthon a hűtőben, így született ez a recepet (:

Bővebb story és képek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk először a hagymát, majd beletesszük a gombát, sóval, borssal (pirospaprikával) ízesítjük, majd lefedve főzzük, amíg levet ereszt és enyhén megpuhul (kb. 10-15 perc).
  3. Közben a csirkemellet kis szeletekre vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, majoranna, bazsalikom, oregánó stb....).
  4. Egy másik edényben kb 10 perc alatt puhára sütjük.
  5. Ha a gomba elkészült, liszttel (vagy habarással: liszt, tej, tejföl) besűrítjük.
  6. A kenyeret megpirítjuk, a gombakrémmel megkenjük, majd erre halmozzuk a frissen sült csirkeszeleteket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 979
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

natúr csirkemell gombakrémes pirítóssal, natúr csirkemell pirítóssal és gombakrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

495
csirkemell filé 0.5 db
gomba 20 dkg
kenyér 4 szelet
vöröshagyma 1 db
finomliszt 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 ek