Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves ahogy egy pasi készíti

Gombakrémleves ahogy egy pasi készíti
Gombakrémleves ahogy egy pasi készíti
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a gombaételeket, ez egy egyszerű, pikáns és nagyon finom krémleves :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra, gombát kb. 1x1-es kockára vágjuk.
  2. Vöröshagymát lepirítjuk az olajon, majd rádobjuk a gomba 2/3-át. Megsózzuk, és picit lepirítjuk a gombát is. Ha a gomba már puha, összezsugorodott, akkor félrehúzzuk a tűzről, meghintjük két evőkanál liszttel, alaposan elkeverjük.
  3. A vízbe belemorzsoljuk a leveskockát, és ezzel felöntjük a gombás-hagymás cuccost. Belereszelünk egy fél (kézi reszelővel kb. 10 húzásnyi) szerecsendiót, és dobunk rá egy teáskanálnyi őrölt fehér-borsot. Fedő alatt, gyakori kevergetéssel közepes lángon főzzük kb. 30 percet.
  4. Egy evőkanál mustárt adunk hozzá, majd egy botmixerrel vagy turmixgéppel lenyomjuk az egészet, akkor jó, ha egy kanállal belemerve a levesbe már nem látunk 1 mm-nél nagyobb darabokat.
  5. Visszatesszük a tűzre. Beleöntjük a tejszínt, alaposan elkeverjük. Ilyenkor érdemes megkóstolni, ha úgy érezzük, még utána lehet borsozni, sózni. Folyamatos kevergetéssel, lassú tűzön főzzük még kb. 15 percet.
  6. Fogunk egy tapadásmentes serpenyőt, zsiradék nélkül felhevítjük, és az elején félrerakott gombakockákat közepes lángon, folyamatosan forgatva lepirítjuk. (Akkor lesz finom, ha már kicsit kesernyés gombaillatot érzünk.)
  7. Tálalásnál a levesbe szórunk egy kevés pirított gombát, és petrezselyemmel díszítjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pasisrceptek

Mióta szakács: 2020.04.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombakrémleves, tejszínes gombakrémleves, mustáros gombakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

213
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 3 ek
csiperkegomba 0.5 kg
finomliszt 2 ek
víz 8 dl
leveskocka 1 db
szerecsendió 0.5 db
fehér bors 1 teáskanál
1 ek
mustár 1 ek
főzőtejszín 250 ml
petrezselyem 4 csipet