Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves 1.

Gombaleves 1.
Gombaleves 1.
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombaleves tejföllel tálalva a legfinomabb. Én szegfűgombából szeretem leginkább.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a köménymagot, és a kockára vágott répát, valamint a zöldséget. A zöldségeket kb. 5-10 percig pároljuk.
  2. A megpárolt zöldségekre szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd a tűzről levéve hozzá adjuk a pirospaprikát, amit szintén jól elkeverünk. Felöntjük a csirkehúslevessel, majd ha szükséges, akkor még megsózhatjuk, majd borsozzuk. A leves kb. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Amikor a zöldségek megpuhultak akkor nokedlit szaggatunk a levesbe. A nokedlihez a tojást elkeverjük a csipet sóval, majd annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű tésztát (de szaggatható állagút) kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd apró nokedlikat szaggatunk a levesbe, a tészta akkor főtt meg, amikor a leves tetejére feljön. Tálaláskor petrezselymet szórhatunk a tetejére, és tejföllel meglocsolhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 112 481
elküldve: 11
receptkönyvben: 941
elkészítve: 59/75
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Thu, 2015-06-18 18:22

Beácska!

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett.
Volt itthon karajcsont a fagyasztóban, azt még beleraktam.. :-)
Tökéletes.

leia
leia / leia Sat, 2014-02-08 20:49

Most készítettem el a levest másodszor! :) Nagyon finom!

b-n
b-n Wed, 2013-10-02 10:32

Éppen nokedli szaggatás előtt kifogyott a gázpalack és a párom csak este jön haza, hogy cserélni lehessen marad a sima leves ebédre, de így is isteni az illata!

Molimotyi
Molimotyi Tue, 2012-09-18 17:49

Kedves Beácska!
Örülök,hogy Te is úgy főzöd a gombalevest mint én,csak annyi a különbség,hogy én teszek bele tört fokhagymát.Nagyon jó ízt ad a levesnek.De a jó recepteket külön köszönöm.Üdv:Molimotyi

kotyvasztó
kotyvasztó Fri, 2011-05-27 17:28

En is elkeszitem a napokban hisz meg gomba levest nem is keszitettem. Lenne egy paranyi kerdesem: "2 zoldseg" fogalma alatt mit kell erteni? Talan petrezselyem gyoker vagy egy kotes zeller level? Bocs de nem vagyok tisztaban ezzel es en pontosan ugy szeretnem elkesziteni ezt az izletesnek igerkezo levesket mint ahogy a recept irja. Koszi barkinek is aki veszi a faradtsagot, hogy felvilagositson.

tamara913
tamara913 Tue, 2010-06-01 21:31

Ma én is elkészítettem, nagyon finom. Kb. 10 éve főzök, de a gombával készült étel igen ritka volt eddig a családban, mivel a gyerekeim nem szeretik. Életem első gombalevese. A férjem szerint nagyon jó ízű lett, így az ő kedvéért többször is el fogom készíteni a fenti recept szerint.

viktoria.n
viktoria.n Mon, 2010-03-22 18:15

Tegnap készítettem el, igaz csak konzerv csiperkegombából, de így is nagyon finom lett! Különösen a tejföllel! Köszi a receptet!

Müszi
Müszi Thu, 2010-01-28 14:29

Kedves Beácska !

Úgy látszik, ismeretlenül is hasonló az ízlésünk és a receptünk, pont így főzőm a gombalevest !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-30 16:16

Beácska!

Most készítettem el ezt a gombalevest, már ettem is belőle.
Nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-30 18:28

köszi, örülök, hogy ízlett. Beácska

248
vöröshagyma 1 kis fej
gomba 30 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 0.5 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
csirke alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 4 ek
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 3 púpozott ek