Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves 3.

Gombaleves 3.
Gombaleves 3.
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombalevesben az a jó, hogy nem időigényes az elkészítése. Az egyedüli fáradságot a gombák megtisztítása jelenti.  Általában csiperke gombából készítem, persze erdei gombákat használva még ízletesebbé tehetjük ezt a gyomornak kellemes levest.


hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a vöröshagymát lereszeljük. Két evőkanál olajon a hagymát a gombával együtt megdinszteljük. Megszórjuk sóval, borssal, vegetával és 2,5 l vízzel felengedjük. Kb. 20-30 percig főzzük, aztán berántjuk.
  2. Rántás készítése: 1,5 ek lisztet 2 ek olajon világosra pirítunk, beleszórjuk a felaprított petrezselymet, hideg vízzel felengedjük.
  3. Tojásos galuskát szaggatunk a levesbe: egy tojás, pici só és amennyi lisztet felvesz, közepesen lágy legyen.
  4. Végül a tejfölt elkeverjük a levesben és felforraljuk.

  • elkészítettem: 95 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 81 772
elküldve: 10
receptkönyvben: 681
elkészítve: 29/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Thu, 2016-06-30 14:47

Soha nem ettünk gombát gyermekkorunkban, mert Édesanyám mindig féltett, hogy bajunk lesz tőle. Nagynéném tanított meg gombát tisztítani és megfőzni a legelső ételt. Azóta annyira megszerettem, hogy még a szendvicset is nyers gombával készítem, ha van rá lehetőségem.
Ez a leves szuper!!! Köszönöm

vm2011
vm2011 Fri, 2013-07-19 11:14

kedves Muci!
láttalak minap a tv-ben,most már tudom,hogy nézel ki:)))ha összefutunk az utcán,megismerlek ám!:))
ha hagyományos ízeket keresek,a Te receptjeidet szoktam először megnézni.a gombaleves a Te útmutatásod alapján készül anyának most is...
köszönöm és szép nyári napokat kívánok újszegedről!
brumi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-24 13:06

Bolondítsátok meg egy kis tárkonnyal... isteni!

eletke
Eletke / eletke Wed, 2013-05-01 18:55

ma csinaltam meg eloszor - nem vagyunk levesesek- de a tarkonyos variaciot csinaltam plussz fokhagyma .koszonet.e

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-31 14:41

Nagyon jó a recept próbáljátok ki víz helyett tejjel még krémesebb lesz!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-16 13:56

Párom anyukája egyik délelőtt bejelentette, hogy van fél kiló gomba a hűtőben, csinálhatnék gombalevest, ha gondolom... Nem nagyon gondoltam. Ugyanis még életemben nem próbálkoztam egyedül levessel... Szegény ezt nem tudhatta, így óvatosan bólogattam a felkérésre... Aztán rohantam ide, hogy találjak valami egyszerű, de nagyszerű receptet, hogy mégse égjek be a menyecske-szerepben. Megtaláltam ezt és csodák csodája sikerült a dolog... nekem legalábbis ízlik, amit összebütyköltem. A mama még nem kóstolta meg, de kíváncsi vagyok az ő véleményére is. (Sok a vízmennyiség, kevesebb is elég és több fűszer kell, de amúgy jó a recept.) Köszönöm!!!!

torpi
torpi Wed, 2010-05-05 00:31

Egyszerubb ha a rantast elobb megcsinaljuk es a hideg rantasban kavarjuk el a tejfolt, igy adjuk a forro leveshez majd ujraforraljuk.Igy nem kapja ossze a tejfol.Mindenki maskeppen csinalja.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-10-04 16:04

Üdv Mindenkinek!

kipróbáltam... igaziból életem első levese volt épp ezért szeretnék mindenkit kérni hogy kritikámat fogadja fenntartással:)
szóval nekem ez a 2,5 l víz soknak tűnt, és erősen utána kellett még ízesítenem.
de a végeredmény végül is (nem én mondtam) nem lett rossz
köszi az ötletet

139
gomba 350 g
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 175 ml
petrezselyem 1 csokor
bors 1.5 kávéskanál
1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint