Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves 5. - Tejfölös

Gombaleves 5. - Tejfölös
Gombaleves 5. - Tejfölös
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én csiperkegombából szoktam, de lehet üvegesből is.
Ha túl sok rizst teszünk bele, képes annyira megdagadni, hogy a kanál megáll benne.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk (a szárát is).
  2. Sós vizet forralunk, amibe a gombát 2-3 percig főzzük.
  3. A gombát leszűrjük.
  4. Egy fazékba beletesszük a gombát, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és kevés zsírom vagy olajon pároljuk.
  5. Megszórjuk liszttel és pirosparikával. Jól összekavarjuk, majd 1,5-2 liter vízzel felöntjük.
  6. Beletesszük a sárgarépát, a sót és az ételízesítőt.
  7. Addig főzzük, míg a sárgarépa megfő.
  8. Akkor annyi csipet rizst rakunk bele, ahány főre készítjük a levest.
  9. Megint felforraljuk, és addig főzzük, amíg a rizs jól megfő.
  10. Akkor készítünk egy gyenge habarást. 2-3 dl tejfölt 1 evőkanál liszttel kikavarjuk, teszünk bele egy szedőkanál forró levest és azzal is jól kikavarjuk.
  11. Beleöntjük a levesbe és forrástól számított 4-5 percig még főzzük.
  12. Ezután már tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 37 571
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa (2.)

Mióta szakács: 2010.10.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű gombaleves, gombaleves rizzsel és tejföllel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

238
gomba 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
disznózsír 3 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 3 dl
rizs 6 dkg
víz 2 l